Šestačtyřicetiletý řidič citroenu jel kolem půl jedné v noci po silnici I/38 poblíž obce Štoky. Po silnici šel v té době také šestačtyřicetiletý chodec, na jehož pohyb řidič nedokázal zareagovat a došlo ke srážce. „Sražená osoba utrpěla těžká zranění, kterým i přes veškerou snahu našich zdravotníků podlehla,“ sdělil mluvčí vysočinské záchranky.

Havarovaná Tatra u Ždírce.
Proč bourala hasičská Tatra: policie hledá svědky nehody u Ždírce

Policisté u řidiče provedli zkoušku na alkohol i drogy s negativním účinkem. Nikdo další se při nehodě nezranil. Policisté také prosí případné svědky, kteří po silnici mezi Jihlavou a Brodem od půlnoci až do půl jedné v noci projížděli a viděli tam procházet chodce, aby se přihlásili na linku 158. „Zejména bychom uvítali případné záběry z palubních kamer vozidel, která tudy v danou dobu projížděla,“ žádá policejní mluvčí Dana Čírková.

Náraz do stromu u Horní Cerekve

Jen o hodinu později se na Vysočině stala další tragická nehoda. Dvacetiletý cizinec v autě značky Hyundai Santa Fe jel po silnici II/112 ve směru od Nové Vsi směrem do centra Horní Cerekve. „V pravotočivé zatáčce u blízkého lomu nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk, který nezvládl. Poté narazil do kovového svodidla a stromu,“ popsala nehodu Čírtková.

Dívka je vysoká přibližně 160 cm, má kulatý obličej, štíhlou postavu s viditelným poporodním bříškem a dlouhé odbarvené vlasy do hněda.
Policisté pátrají na Pelhřimovsku po patnáctileté dívce s dcerou

Na místo ihned vyrazili zdravotníci z Pelhřimova a Počátek. Ale pomoci už mladíkovi nedokázali. „Až do příjezdu záchranářů byla prováděna laická resuscitace svědky události. Veškeré oživovací pokusy však byly marné a lékař záchranné služby pouze konstatoval smrt,“ dodal Janáček.

Ke zranění jiných osob nedošlo. Hmotná škoda na havarovaném vozidle dosáhla částky sto sedmdesát tisíc korun.