„Třicetiletý řidič osobního auta Škoda Fabia projížděl po silnici od Třeště k Panenské Rozsíčce. Nezvládl řízení a vyjel s autem mimo komunikaci, kde v travnatém příkopu havaroval,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič se při dopravní nehodě lehce zranil a musel být převezen do Nemocnice Jihlava, kde byl hospitalizován. K jinému zranění nedošlo.

Václav Jonáček, Jihlava, 3. srpna 2017, 51 cm, 3 200 g
OBRAZEM: Další miminka z jihlavské porodnice

Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 2,62 promile, také opakované pokusy vykazovaly podobné hodnoty. Policisté proto muži na místě zadrželi řidičský průkaz.

O den dříve, v pátek 11. srpna, se kolem čtvrté hodiny odpoledne srazila dvě auta mezi Hodicemi a Třeští. Při nehodě utrpěla zranění řidička jednoho z vodzidel a dvě její spolujezdkyně.

Řidič Škody Octavie jel ve směru od Hodic na Třešť a při projíždění levotočivé zatáčky z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru. Zde se střetl s Fiatem Stilo.

„Řidička a dvě spolujezdkyně z fiatu utrpěly lehká zranění, se kterými musely být převezeny na ošetření do nemocnice,“ dodala Čírtková. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Vzniklá škoda je vy výši 140 tisíc korun.

Polovinu hradu Roštejn v současné době obsadili dělníci. Na malém a velkém ochozu, v kapli a botanickém sále se pustili do celkové obnovy hradu, projekt chce navázat na dobu před vyhořením v roce 1915.
Do věže Roštejna se bude chodit po schodech

Víkend od pátku do neděle byl na Vysočině plný nehod. Policisté jich řešili celkem 52. Při nich se lehce zranilo 31 lidí. V šesti případech sedli řidiči za volant pod vlivem alkoholu.
Řidičům, kteří jezdí opilí, hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz řízení.