Lítý boj o důležité body se rozhoří v pátek od 19 hodin na palubovce haly na Rošického ulici. Pro jihlavský celek tedy v netradiční termín. „V pátek hrajeme z toho důvodu, že jsme chtěli využít služeb hráčů z Jindřichova Hradce, ale situace se zkomplikovala, protože dva z nich jsou zranění. Ale už se s tím nedalo nic dělat, nechali jsme to tak, takže hrajeme v pátek,“ nastiňuje trenér BC Vysočina Petr Pešout.

Komě absencí dvou pendlů ho mrzí i fakt, že nebudou moci nastoupit rozehrávači Jakub Novák a Martin Strážnický. „Na rozehrávce bude Víťa Burian, uvidíme, jestli bude ještě alternovat s Mírou Krajcigrem,“ říká kouč, který zároveň neví, jestli bude moci použít Tomáše Širokého a Pavla Číhu. „Ti jsou tak padesát na padesát. Ale kádr máme širší, takže máme kam sáhnout. Teď záleží, jestli udržíme i tu kvalitu,“ doplňuje.

Ilustrační foto.
Napadený rozhodčí je v domácím léčení, trest vynese komise příští týden

Do Jihlavy navíc přijede v pátek neoblíbený soupeř. „Sparta Praha nám vůbec, ale vůbec nesedí. Jedná se o dravé mládí z ciziny. Na soupisce je plno hráčů z Estonska, devatenáctiletí kluci, kteří se chtějí dostat přes akademii GBA od Ameriky. Jedná se o soupeře, který je výborně vedený, dokonale sehraný, tvrdý a rychlý. A zdání klame, i když je to mladý tým, je to nepříjemný soupeř,“ uvědomuje si Pešout.

Nicméně i tak by měly dva body zůstat doma! „My chceme prolomit tu černou sérii, kdy jsme je pětkrát po sobě neporazili. Je čas to změnit,“ tvrdí trenér basketbalistů BC Vysočina, kteří mají na svém kontě po čtyřech zápasech, stejně jako GBA, jen jedno vítězství. „My předvádíme dobré výkony, i se Sokolem Pražským jsme sahali po vítězství, takže nemáme se čeho bát. A když zahrajeme, to co umíme, tak bychom měli vyhrát,“ uzavírá Petr Pešout.

Teprve druhou bodovou ztrátu zaznamenali jihlavští hokejbalisté (v bílém) na půdě Poličky, kde prohráli 3:4 po nájezdech.
Zápas v Poličce rozhodovaly nájezdy