Bubák druhou nejvyšší basketbalovou soutěž hrával za Kolín v sezoně 2005/2006, a přestože v tu dobu měl ještě nabídku, aby pokračoval, ze studijních důvodů se rozhodl vrátit do Žďáru nad Sázavou. „Od té doby jsem hrál jen tam druhou ligu, a i když jsem pokukoval po první, a jednou se nám povedlo i postoupit, tak se Žďárem jsem si jí nezahrál, protože jsme to odmítli. Na základě toho postoupila Jihlava a já si nikdy nepředstavoval, že budu hrát právě za ní. Ale jednou jsem se dal na velikonočním turnaji ve Žďáre do řeči s trenérem Pešoutem, a tam jsme se dohodli,“ nastiňuje Jiří Bubák prvopočátek spolupráce s BC Vysočina.

Skvěle rozjetá sezona

V jeho dresu nastupoval už v minulé sezoně, která nebyla tak povedená jako ta probíhající. „Loni jsme ten tým neměli na to, abychom dopadli lépe. Letos je to jiné, sezonu jsme rozehráli skvěle, a já si hrozně vážím té šance, že tam takového starého pardála pustili, a měli ve mně docela důvěru. Trenér mi ty minuty na hřišti dával, za to mu chci poděkovat,“ říká Bubák, který ale předčasně svou jihlavskou epizodu končí.

„Vracím se s těžkým srdcem do Žďáru, se kterým jsem byl domluvený, že když bude mít problémy v II. lize, tak mě z Jihlavy pustí. Nevím, jestli to jeden člověk změní a já je spasím, ale nechci je v tom nechat,“ odůvodňuje svůj odchod.

Radka Špringerová, Víť Kaňkovský a manželé Řehákovi získali ocenění Gentleman silnic, za záchranu života zraněnému motorkáři, který při nehodě přišel o nohu.
Zachráněný Luboš: Vůbec jsem netušil, že nemám nohu

Jak už naznačil, jihlavská kabina mu přirostla k srdci. „Je tam výborná parta, jsou výsledky, těžko se odchází. Spousta kluků stále počítá s tím, že se tam objevím. Všichni mě posledních čtrnáct dní přemlouvali, ať neodcházím, že to nechápou, že jdu z třetího týmu první ligy do předposledního druholigového,“ nastiňuje nelehké chvíle v rozhodování, ovšem zároveň připustil, že není nikde psáno, že ještě dres BC Vysočina v budoucnu neoblékne.

„Teoretická šance tam je. Uvidíme, jak to bude ve Žďáře vypadat. Určitě budu chtít, aby tam tomu ti kluci dávali víc a zlepšili přístup. Pokud se tohle nezlepší, jeden člověk nic nezmůže,“ má jasno Jiří Bubák, který už tento víkend nastoupí za „svůj“ Žďár. „Máme Valašské Meziříčí a Lipník, to bude asi trochu rozdíl, než hrát proti USK Praha,“ uzavírá s úsměvem.

Od trenéra samá chvála

Jeho služby si pochvaloval i trenér BC Vysočina Petr Pešout, který ví, že přichází o jednoho z lídrů svého týmu. „My jsme rádi za to, že ta spolupráce se Žďárem funguje, fungovala a fungovat bude. Ale také víme, že jsme ztratili oporu týmu. Neloučí se nám lehce, protože na Jirku musím říkat jen samou chválu. Ta pohoda, kterou tady s Kubou Dokulilem vytvořili, byla parádní. Fungovalo to, a já bych mu chtěl za to, co tady převedl, strašně moc poděkovat. Zároveň jsem mu říkal, že on k nám patří, že se s ním loučit nechci, a že k nám má dveře dokořán. Oboustranně to byla perfektní souhra, odvedl tady všechno super,“ zhodnotil jihlavské působení Jiřího Bubáka kouč Petr Pešout.