To si naopak určitě nezahraje výběr HBC Flyers Jihlava, který v sobotním rozhodujícím čtvrtfinálovém mači podlehl Hodonínu. Jeho přemožitel má navíc po výhře nad HSK Staré Brno také blízko k boji o prvenství.

Čtvrtfinálovou sérii, v níž Hodonín první utkání vyhrál a hokejbalisté HBC Flyers pak doma srovnali stav na 1:1, rozhodl až třetí duel. Jihlavští „letci“ do něj ale nastoupili nekoncentrovaně. Už v 7. minutě prohrávali o tři branky. Pak sice začali mohutně stahovat a na začátku závěrečného dějství prohrávali už jen 3:4, jenže snový obrat se nekonal. Hodonín závěru zvládl a po výhře 7:4 si proklestil cestu do semifinále.

Hned v neděli Hodonín zavítal na hřiště HSK Staré Brno, které překvapil, a po vítězství 5:4 po nájezdech má blízko do finálové série!

Krůček od postupu mezi dva nejlepší je i rezervu SK Jihlava. Ta totiž zvládla první semifinálový mač s Kyjovem lépe než její sok. Jihlavští se ujali vedení po Průchově dorážce, jenže další šance Koudelky s Apeltauerem zůstaly nevyužity. To však neplatilo na druhé straně. Po hrubce srovnal Fraňo! Domácí ale nadále pokračovali v tlaku, ataké zahazování šancí. Velký podíl na tom měl i skvěle chytající kyjovský Kučera. Ten podruhé kapituloval až v závěru druhé třetiny z hole Střechy, který ukázkovou střelou zápěstím vymetl šibenici.

Jihlava byla i v posledním dějství lepší a aktivnější. Jenže trápení v koncovce pokračovalo. Nespočet zahozených šancí ale SK mrzet nemusel. Trybuček nakonec pojistil důležitou výhru třetí brankou.

Obhájce titulu z Jihlavy tak dokráčel k vítězství, díky kterému se ujal vedení v sérii hrané na dva vítězné zápasy 1:0. Už v sobotu může na půdě Kyjova stvrdit postup do finále.

ČTVRTFINÁLE

HODONÍN– HBC FYLERS 7:4
(konečný stav série 2:1)

Branky Flyers: 13. Hanus (Volf), 25. Mejzlík (Souček), 31. Rezek, 45. Homola (Drápela, Kourek). HBC Flyers Jihlava: Milfajt – Kourek, Schlogl, Homola, Zamrazil, Jirků, Volf – Souček, Drápela, Rezek, Kučera, Mejzlík, Hanus, Lichtenberg, Seknička, Machala.

SEMIFINÁLE

SK JIHLAVA B– KYJOV 3:1
(stav série 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Průcha (Smutný, Koch), 28. Střecha (Danko, Sobotka), 38. Trybuček (Danko, Hrbáč) – 5. Fraňo (Dobeš). Rozhodčí: Komárek, Chytil. Vyloučení: 1:2. Střely na branku: 50:17. Diváci: 114. Třetiny 1:1, 1:0, 1:0. SK Jihlava B: Ježek (Bártů) – Blaško, Jiskra, Dolejší, Koch, Danko, Fatrdla, Hrbáč – Koudelka, Zápotočný, Král – Smutný, Apeltauer, Průcha – Trybuček, Sobotka, Střecha – Hlavatý.

Druhé semifinále: HSK Staré Brno – Hodonín 4:5sn (stav série 0:1).