Jihlavský SK po sezoně zrušil B-tým a do té nové vyrazil jen s jedním celkem. „Půlka týmu jsou to kluci z béčka, kteří první ligu ještě nehráli, takže bylo vidět, že jsou nabuzení, ale i nervózní,“ říká trenér Jihlavy Lukáš Staněk.

Jeho tým měl premiéru o něco ztíženou, jelikož hosté vyrukovali s posilami. „Přijeli s kluky z Kertu, se kterým spolupracují. Sice to byli hráči ze třetí lajny, ale hrají extraligu, takže rozhodně posily,“ má jasno Staněk.

I domácí ale byli nachystaní dobře a zejména první útok Peschout, Danko, Střecha vzbuzovala respekt. „Jsou to současní nebo bývalí reprezentanti, a já jim říkal, že mají za úkol to vzít na sebe a rozhodnout,“ přál si trenér SK.

A to se také povedlo. Jeho tým udeřil v první části jako první. Dobře sehranou přesilovkovou akci zakončil Zbořil.

Další změna skóre přišla ve 24. minutě. Rychlík Střecha zařadil vyšší stupeň, pláchl všem a překonal přeloučského brankáře Vargu. „Ale těch gólů mohl dát klidně víc. Měl tam ještě další samostatné úniky,“ trochu se zlobil Staněk, že mohlo být rozhodnuto mnohem dříve.

Hosté totiž také udeřili v početní výhodě. Snížení na 1:2 zařídil Kopřiva. „Špatně jsme se rozestavěli, hloupá taktická chyba, která se ani nestává v tréninku. Bylo to tou nervozitou, řekli jsme si to, nakreslili, na druhou stranu to bylo po pěkné soupeřově akci,“ uznal kouč jihlavských hokejbalistů.

Že budou domácí brát stoprocentně tři body, to zajistil ve třetím dějství zkušený Peschout, který si vyběhl od mantinelu a střelou na zadní tyčku překonal Vargu potřetí.

„Určitě jsme si zasloužili vyhrát a jsme rádi za tři body. Ve druhé třetině to ale mohlo být klidně už 5:0, a my by-chom tam mohli dát kluky, kteří čekali na šanci. Ale na druhou stranu je dobře, že jsme nevyhráli moc vysoko, aby nebyli kluci moc nahoře,“ říká Lukáš Staněk. „Spoustu věcí ale ještě budeme muset pilovat, bude to hlavně o taktice. Kluci se s tím ale popasovali dobře,“ uzavírá.

SK JIHLAVA - PŘELOUČ 3:1

Branky a nahrávky: 11. Zbořil (Král), 24. Střecha (Zeman), 40. Peschout (Danko, Střecha) – 25. Kopřiva (M., Svoboda). Třetiny 1:0, 1:1, 1:0.

SK Jihlava: Humlíček – Blaško, Harazim, Jiskra, Zbořil, Vávrů, Vala, Hrbáč, Mareš – Peschout, Danko, Střecha – Koudelka, Zeman, Král – Sčepka, H. Herman, T. Herman.

Ostatní výsledky 1. kola: Svítkov Stars – Rakovník 3:1 (0:0, 1:0, 2:1).

Další program – neděle 15. září: Plzeň-Litice – HBK Bulldogs Brno, Suchdol – Polička, Hostivař – HBC Prachatice.