I. LIGA MUŽŮ
SK JIHLAVA – DOBŘANY 2:3
Do jihlavského dresu se znovu obléklo duo Danko, Střecha, a tak se čekalo, že posílená domácí sestava začne vítězně. Jenže soupeř byl proti a první patnáctiminutovku ovládl. Vaníček šikovně oběhl branku a trefil se neomylně nad výstroj bezmocného Humlíčka. Na 2:0 pak zvýšil pohotově dorážející Kovařík. Výběr SK mohli vrátit do hry Brázda, Střecha nebo i Danko, ale ani jeden nenašel recept na gólmana Marka.

Druhá část měla z pohledu Jihlavy jiný náboj a hosté se museli hlavně bránit. Dobřany tlak přežily, a poté si pomohly využitou přesilovou hrou. Kovařík zvýšil na 3:0 a vyhnal Humlíčka z branky. Jihlavští se dočkali až ve 26. minutě. Při signalizované výhodě zakombinovali Danko se Střechou a Harasim snížil. Prakticky okamžitě mohl radující se Jihlavany zchladit Kovářík, jeho střela se ale naštěstí pro domácí zastavila o tyč Kochovi branky.

Areál policie je ukrytý v lesích mezi Třeští a Stonařovem.
Policisté chtějí na „Pouštích“ cvičný areál za 150 milionů

Poslední část náporem SK nezačala, protože hosté skvěle bránili a kazili souhru domácích. S přibývajícím časem se ale hráči SK přece jen usadili v útočné části, ale Javorkova pumelice gól nepřinesla. Vyšla až sázka do loterie, když 47 vteřin před koncem, při power-play, vykřesal jiskru naděje Brázda. Vyrovnat pak mohl Blaško, ale jeho střela zastavila výzbroj Marka, a tak si hosté odvezli všechny tři body.

„Bohužel jsme prospali první třetinu, soupeř v ní byl lepší ve všech ohledech a vybojoval si rozhodující náskok. Od druhé třetiny jsme si sice dokázali vypracovat řadu zajímavých příležitostí, opět nás ale zatím trápí koncovka. Je potřeba se z dnešního zápasu poučit, na druhou stranu se jedná pouze o první utkání hodně dlouhé sezony,“ ví moc dobře trenér Jihlavy Lukáš Staněk.

Branky: 26. Harasim (Střecha, Danko), 45 Brázda (Smutný, Danko) – 4. Vaníček, 8. J. Kovářík (Kaňák), 21. D. Kovářík (Sloup, Šlehofer). Rozhodčí: Vrba, Uhlíř. Střely: 25:16. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Třetiny 0:2, 1:1, 1:0. SK Jihlava: Humlíček, od 21. Koch – Blaško, Gregor, Habermann, Jiskra, Koch, Harasim, Vilímek - Matějka, Danko, Střecha, Brázda, Smutný, Javroka, Fejt, Hlavatý, Vávrů, Růžička.

Přijímačky - ilustrační snímek
Na Vysočině se studenti nejlépe vypořádali se stresem ze zkoušek