Od té chvíle už uběhl skoro měsíc a hlavní otázkou je: Dostane Jihlava extraligovou licenci? „Do soutěže jsme přihlášeni, takže oficiálně bychom měli hrát extraligu. Další důležitou věcí je, že jsme se dohodli s SK Toptrans a od letošní sezony budou všechny mládežnické kategorie působit pod SK," vyzradil novinky kapitán již extraligových hokejbalistů Roman Smutný.

Nováček v nejvyšší české soutěži by se měl začít připravovat na nadcházející ročník, protože určitě bude potřebovat hodně síly do tuhých bojů. „Od zítra začínáme přípravu. Nejprve půjdeme na ovál, kde se pokusíme nabrat, nějakou tu svalovou hmotu. Je sice čas prázdnin, ale doufám, že kluci do toho dají něco navíc, protože to budeme potřebovat. Nemůžeme přijít do nejvyšší soutěže a myslet si, že jsme nejlepší. Musíme jít do soutěže s pokorou a doufat v dobrou soudržnost a připravenost," přemítá nahlas kapitán jihlavského týmu.

Po postupu čeká na Jihlavu mnoho lepších a zkušených soupeřů, proto by chtěli domácí i o nějaké hráče posílit. Měřit se s týmy jako například Plzeň chce odvahu, sílu a zkušenosti. „Ono s posilami to je v hokejbalu složitější. Řekněme si to na rovinu, v dnešní době není sport o nějakých velikých penězích a my nemůžeme nabízet hromady lukrativních smluv. Budeme chtít prodloužit hostování kluků, kteří tu loni působili a chtěli bychom alespoň dva tři nové hráče, kteří by ještě pomohli zvednout úroveň týmu. Hlavně ale chceme pracovat s kluky, kteří zde působí a chtějí za nás hrát."

DAVID SUCHÝ