Úřadující vítězka Světového poháru v neděli triumfovala v závodu s hromadným startem za pomoci více než třicetitisícového davu. "Jsou to tak krásné pocity a jen tak nepřejdou. Každý den na to vzpomínám. Na nejhezčí moment kariéry se těžko zapomíná," řekla novinářům Koukalová čtyři dny po vítězství.

Večer po závodu si dala svíčkovou a okamžitě usnula. "Moc sladce. Padla jsem večer za vlast vyčerpáním," uvedla sedmadvacetiletá biatlonistka.

Po tlaku z domácího prostředí a třech závodech po sobě sice cítila únavu, ale nebyla ve stavu, že by nechtěla biatlon ani vidět. Spíš naopak. "Říkala jsem si, že je škoda, že je volno. Trénovala jsem v Novém Městě a s radostí jsem projížděla tratě, protože vzpomínky na diváky a atmosféry bylo něco velkého," řekla.

V přípravě kolem tratí nikdo nestál, nepovzbuzoval. Klid panoval i na střelnici. "Měla jsem pocit, že jsem přišla na chvíli o sluch, ale naštěstí ne," usmála se.

V pondělí si přece jen dala den úplně volno. Užila si masáží, sauny a relaxace v resortu Infinit Maximus u Brněnské přehrady. "Jezdím tam ráda odpočívat. Je to ideální místo na regeneraci. Tam jsem prožila fajn den," řekla Koukalová.

Od středy už absolvuje dvoufázový trénink, který od trenérů našla na internetové biatlonové nástěnce. "Rajská tam naštěstí nebyla," rozesmála se Koukalová, když zmínila scénku z filmu Pelíšky, v kterém má rodina Šebkova na ledničce otcem připravovaný jídelní lístek a dcera říká: "To máme zase rajskou?"

Mezi novináře přišla Koukalová se speciální mikinou. Na fotce na hrudi ležela v posilovně, nad sebou měla činku a po stranách stáli biatlonisté Adam Václavík a Tomáš Krupčík. Pod tím byl nápis: "Miluji svoji práci". "To jsem chtěla ukázat, že je dobré si vytvářet k práci pozitivní vztah. A to je začátek," vtipkovala.

V roce 2016 se jako první Češka po 26 letech stala královnou Světového poháru, v létě se vdala a ze slečny Soukalové se stala paní Koukalovou. V létě padla vyčerpáním, hledala motivaci, ale v nové sezoně znovu patří ke špičce.

Nyní doufá, že si o vánočních svátcích najde čas, sedne si a srovná si myšlenky. "Už to hodně potřebuju, protože uplynulý rok byl hodně náročný," řekla.