Z výběru pro zářijový světový šampionát v Budapešti chyběl jen Jakub Ječmínek, jenž úspěšně skládal státní zkoušky z ekonomie.

Vedro jak v sauně, galony potu, vršící se únava a hlavně šest olympijských vítězů. To byly nejvýznamnější atributy chorvatského dostaveníčka. To všechno slibovalo náročnou přípravu a hlavně kvalitní sparingy.

Mládě zebry v jihlavské ZOO.
V zoo ani po dvou týdnech neví, co se zebře narodilo

„Je to pro nás první část bloku zápasové přípravy na mistrovství světa v Budapešti. Takže kluci museli makat,“ uvedl pobaveně pro svazové stránky šéftrenér české reprezentace Petr Lacina.

Ten si pochvaloval kvalitní zázemí i náročné podmínky v tréninkovém stanu. Zejména tam rád ordinoval svým svěřencům tvrdé dávky. „Uvnitř bylo pořádné vedro, tak jsem vyhlásil, že kdo si bude na horko stěžovat, za trest bude pauzy mezi randori trávit na přímém slunci. Zabralo to, nikomu horko nebylo,“ smál se Lacina.

Po týdenním drilu teď čeká reprezentaci dlouhý přesun do Číny. Tak se zúčastní turnaje okruhu Grand Prix v Honhotu. V čínském středisku si pobyt protáhnou a stráví zde další etapu soustředění. Před startem v Budapešti na samotném konci letních prázdnin pak ještě čeká Krpálka a spol. poslední měření sil v běloruské metropoli Minsk.

Desátý ročník Brtnických kovadlin přilákal do klášterní zahrady v Brtnici stovky návštěvníků. Na připravených stanovištích kováři tvořily díla na téma "pomocníci člověka", které poté mohli lidé hodnotit. Soutěž byla doplněná také o výstavu kovaných soch a
Lidé se k černému řemeslu vracejí