Dalo by se říci, že Pražané, kteří vyhráli jen jedinkrát, budou snadná kořist. Ale je tomu tak i v reálu? „Já si dovolím tvrdit, že ne,“ odpovídá trenér BC Vysočina Petr Pešout. „Je to sice nováček ligy a má to určitě těžké. Ale jsou to bojovníci, o tom jsme se přesvědčili u nich v Praze. Celkem snadno jsme tam vedli o dvacet bodů, pak jsme to trochu podcenili a oni zabrali a šli do vedení. Naštěstí jsme to ještě otočili, ale nesmíme si myslet, že to sem přijedou jen odehrát. Nebude to lehké a my budeme muset předvést kvalitu, abychom je porazili,“ má jasno kouč.

Jeho tým o uplynulém víkendu po dlouhé době prohrál. Devítizápasovou šňůru výher přetrhl výběr GBA, který Vysočinu porazil 70:66. Ale trenér věří, že tahle „neznámá“ situace nebude mít na nedělní výkon vliv. „My jsme trochu doplatili na to, že tam byly svátky. My jsme byli do té doby rozjetí, a ta pauza nám nepomohla, ale nebudeme se na to vymlouvat. Na GBA jsme výborně bránili, ale trápili jsme se střelecky, mohlo to dopadnout všelijak, měli jsme vítězství na ruce, ale oni byli šťastnější,“ vrací se k prvnímu letošnímu mači Pešout. „Musíme se odpíchnout od obrany a já doufám, že jedna porážka s námi nezamává. Kluci teď určitě dokážou, že to umí a ta sezona nám vychází. Není důvod k panice, musíme hrát to, co chceme a umíme,“ dodává trenér lídra prvoligové skupiny A.

Hosté ze Sokola Žižkov jsou naopak poslední. A takové zápasy bývají ošemetné. „Ale my jsme doma velmi silní. Sice trochu pod tlakem diváků, ale měli bychom to zvládnout a jsme rádi, že se po dlouhé době ukážeme na domácí palubovce. Věřím, že dokážeme, že to naše postavení v tabulce není náhoda,“ má jasno Petr Pešout. „Ona je teď i je taková zamotaná situace, protože jdou hrát mezi sebou blízcí konkurenti. Ta tabulka se může a bude přelívat a my ani teď ještě nemáme jistotu play-off. Potřebujeme jednu výhru, a já doufám, že to v neděli zvládneme,“ uzavírá jihlavský trenér, který by měl mít k dispozici, kromě pracovně vytíženého Širokého a dlouhodobě zraněného Šouly, všechny své svěřence.