Severočeši hrozí zejména kvalitními cizinci: Rakušanem Geraldem Melzerem a Lotyšem Rikardasem Berankisem.

„Jsou to nepříjemní hráči, těžkou se budou porážet. Liberec je ale určitě příjemnějším soupeřem než nabité Říčany, které mají v kádru Němce Stebeho, Ukrajince Stachovského a v ženách hráčky první stovky Lotyšku Sevastovovou (16. na žebříčku WTA) nebo Rusku Alexandrovou,“ hodnotí soupeře nehrající kapitán Jihlavy Kamil Vondráček.

Po celém Česku se díky Deníku zpívaly 13. prosince koledy. Jinak tomu nebylo ani v Jihlavě.
Zpívání koled děti obohatily i recitováním

Na mužských kurtech by jeho tým měl mít převahu na trojce a čtyřce, kde se představí osvědčený německý ranař Nils Langer a Dušan Lojda. Na prvním kurtu je pak pětadvacetiletý Maďar Marton Fucsovics v žebříčku ATP o něco výše než zkušený Rakušan Mezer. Mladík Tomáš Papík, host ze Sparty, ale proti Berankisovi rozhodně nebude favoritem.

Papírově jasné by to pak mělo být v duelech žen. „Na jedničce bude hrát Nizozemka Richel Hogenkampová a na dvojce Francouzka Stephanie Foretzová, která pro náš klub v posledních letech odvedla neskutečný kus práce,“ prozradil Vondráček.

A jaký by byl ideální scénář? „No samozřejmě 5:1 po singlech,“ usmál se a vzápětí dodal: „Skvělý by byl ale i stav 4:2 při naší síle v ženách.“

Utkání se odehraje na kurtech Sparty, oba týmy tedy budou postrádat domácí prostředí. „Liberec se ho zřekl a kvůli nafukovací hale by to byl problém i pro nás. Navíc vítěz bude hrát v semifinálové skupině na Spartě i nadále, takže odpadne cestování a seznamování se s jiným povrchem,“ vysvětluje Vondráček.

Malíř Jakub Tomáš a jeho obrazy.
Malíř z Jihlavy tvořil dva měsíce ve Francii

Přinést to může i další výhodu. „Na Spartě trénuje František Čermák, náš hráč, a na debl je připravený i Leoš Friedl,“ naznačuje kapitán možné obnovení spojení.

Oba spolu získali řadu vítězství na turnajích okruhu ATP ve čtyřhře. Dojde k renesanci úspěšného deblového páru?