MORAVSKÁ LIGA MUŽŮ

SK JIHLAVA B– MALENOVICE 4:5
(stav série 0:1)
Žádná vyčkávaná, hned od prvních minut se šlo rázně na to, což potvrzuje bleskurychlý gól jihlavského Pošvice. Ofenzivní hokejbal dál pokračoval a zanedlouho bylo zásluhou Skyby vyrovnáno. Další šance na sebe nenechaly čekat, ale do konce prvního dějství oba gólmani nájezdům odolali.

Druhá část byla ještě záživnější. Malenovice dokonaly hned v úvodu obrat, na který reagoval Zbořil. Jenže za chvilku hosté znovu vedli. Ale s tím se nesmířil Peschout, takže po půlhodině to bylo 3:3.

Poslední třetina začala znovu zhurta. Průcha vrátil svým barvám jednobrankový náskok, který ale trval jen několik desítek vteřin. Košatka vzápětí překonal Ježka a vyrovnal. Rozhodující branku nakonec obstaral malenovcký Nohal, který trochu „symbolicky“ nohou doklepl míček do sítě. Jihlavští se v závěru i přes velký tlak vyrovnání nedočkali. Jednou hosty zachránilo břevno.

Branky a nahrávky: 2. Pošvic (Apeltauer), 20. Zbořil (Král, Koudelka), 29. Peschout (Zápotočný), 31. Průcha (Apeltauer, Peschout) – 6. Skyba (Hruboš), 16. Havlík (Skyba, Machuta), 23. Hruboš (Nohal, Skyba), 32. Košatka (Medřický, Skyba), 38. Nohal (Skyba). Rozhodčí: Vokurka, Ščudla. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Střely na branku: 28:31. Diváci: 92. Třetiny 1:1, 2:2, 1:2.

SK JIHLAVA B– MALENOVICE 4:3p
(stav série 1:1)
Prohrát i druhé utkání na své půdě, to bylo nepřípustné, a proto domácí hráči od začátku určovali tempo hry a Malenovické svírali v obranném bloku. V první části hosté tlaku odolali, v té druhé však chybovali a Jihlava šla do trháku. Haberman překonal Zálešáka jako první, poté přišla famózní 22. minuta, v níž udeřili Mandát a Apeltauer.

Tříbrankový náskok se ale v závěrečné patnáctiminutovce nečekaně rozplynul! Malenovice neměly už co ztratit, začaly také tlačit na pilu, dvakrát skórovaly a v poslední minutě slavily po trefě Holého vyrovnání! Na obrat to ale nestačilo. Hosté v prodloužení faulovali a Střecha v přesilovce rozhodl.

„Malenovice jsou skvělý tým a zápasy s nimi hrozně zajímavé. Z hlediska diváků jde zatím o atraktivní finále. Škoda, že jsme v tom prvním zápase nehráli více disciplinovaně, možná nás to stálo potřebné síly ve třetí třetině. Druhý zápas jsme hráli dobře, ale ten kolaps osm minut před koncem byl strašný. Teď jedeme do Malenovic, kde nás čeká bouřlivá atmosféra a těžký soupeř. My se musíme dát do víkendu hlavně do kupy, protože hodně kluků zužuje zranění. Musíme hrát srdcem a bojovat jeden za druhého, jiná cesta k vítězství nepovede,“ hodnotí kapitán SK Petr Král.

Branky a nahrávky: 19. Habermann (Střecha, Mandát), 22. Mandát (Průcha), 22. Apeltauer (Vala), 54. Střecha (Mandát) – 38. Skyba (Nohal), 40. Hruboš, 45. Hladký (Havlík). Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 41:36. Diváci: 85. Třetiny 0:0, 3:0, 0:3. SK Jihlava B: Ježek (druhý zápas Bártů) – Anděl, Zbořil, Klíma, Harasim, Jiskra, Vala, Hrbáč, Fatrdla – Koudelka, Zápotočný, Král – Trybuček, Mandát, Pošvic – Apeltauer, Peschout, Průcha – Smutný, Zeman, Herman – Policar.