Domácí měli na co navazovat, v obou předešlých zápasech jim to do obroučky nevídaně padalo. Dohromady zaznamenaly 207 bodů! „Předzápasový páteční trénink probíhal v takovém pohodovém duchu, než přišla zpráva, že do Olomouce jde Matěj Svoboda, výborný střelec a důrazné křídlo, které je schopné tým trochu zblbnout. Proto jsme začali v tréninku improvizovat, abychom na něj byli připravení. Věděli jsme, že moc času s nimi netrénoval a bude hrát hlavně pick and roll, a to nám ulehčilo pozici,“ nastiňuje trenér Jihlavy Petr Pešout.

A přesně tuhle útočnou akci basketbalisté z Hané několikrát po sobě na začátku duelu zkusili. „Oni to čtyřikrát zahráli, my získali čtyři balony a šli do vedení o deset bodů,a pak se už jen vzdalovali,“ mnul si ruce Pešout.

První čtvrtinu vyhrála Vysočina o devět bodů, tu druhou dokonce o šestnáct,a v půlce zápasu bylo vlastně rozhodnuto. „My jsme hráli výborně, soupeř to měl opravdu těžké,“ říká kouč domácího celku, který ale na střídačce krotil přehnanou euforii. „Já kluky nabádal, že oni mají ve svém středu takového střelce, že dvacet bodů nic neznamená. A kluci to zvládli skvěle,“ potěšilo Pešouta.

Domácí odehráli třetí dějství s Olomoucí vyrovnaně a v té čtvrté dokonali dílo hostující zkázy! „Kluci si užili potlesku jihlavského publika, které se díky těmto výkonům začíná zase plnit. Jsme rádi, že pokračujeme v té naší sérii, jak jsme si naplánovali, šlape to,“ pochvaluje si Petr Pešout vynikající střelbu, skvělý pohyb hráčů i míče, a perfektní kolektivní výkon. „Já jsem rád, že nemohu vyzdvihnout jednotlivce, hráli jsme jako tým.“

Trenér ale zároveň zdvihá varovně prst. „Zůstaňme na zemi, je to teprve začátek a s chutí do práce. Teď nás čeká taková klíčová fáze, jedeme do Nového Jičína, a pak hrajeme dvakrát doma, s Opavou a Ostravou. Když nám tato minisérie vyjde, tak si můžeme říci, že ten vstup byl ideální,“ uzavírá kouč BC Vysočina.

I. LIGA MUŽŮ – SK. B

BC VYSOČINA – UP OLOMOUC 110:72
Body a sestava BC Vysočina: Krajcigr 29, Bubák 24, Maňák 21, Kočvara 11, Číha a P. Knetl po 9, Strážnický 6, J. Knetl 1, bez bodu Dokulil. Rozhodčí: Scholze, Melichárek. Trojky: 9:11. TH: 20/17:20/15. Čtvrtiny 28:19, 32:16, 24:24, 26:13.

Ilustrační foto.
Běžec Vysočiny skončil vítězstvím Vítka a Dvořákové