Loni navíc vytvořil rekord v počtu najetých kilometrů. Celkem absolvoval 52 okruhů o úhrnné dílce úctyhodných 442 kilometr. Na účastníky opět čeká náročný okruh dlouhý přes osm tisíc metrů. „Největší novinkou tohoto ročníku je to, že nebude žádná novinka,“ usmívá se ředitel závodu Holoubek. „Jsme hrozně šťastní, že nemusíme nic měnit.“

Trať tedy nečekají výrazné obměny, ve velké části bude shodná s loňským rokem. Pořadatelé akorát spekulovali, jak naloží s úsekem „Downhill“. „Jezdci zde dosahovali rychlosti až šedesáti kilometrů v hodině. Problémy přináší křížení s komunikací po dojezdu. Je to příliš riskantní místo,“ spekulovali.

Pořadatelé chtěli nalákat příznivce cyklistiky na třídenní akci i kulturním programem. Už včera tak Jihlavská 24 MTB zahájila festivalem. V amfiteátru se představily skupiny skupiny Joyners, Hodiny a Turbo.

Kemp pro všechny závodníky rozbili organizátoři rovněž v areálu Amfiteátru na Heulose. Výborné zázemí, bohaté občerstvením v pivovarských stanech, bylo otevřeno již od včerejšího večera.