„Je to návrat ke kořenům, takový by měl Dakar být: náročný pro všechny,“ ocenil snahu týmu sportovního ředitele Marca Comy jezdec M-Sports Martin Prokop.

„Já mám radost, že se nám povedlo splnit dva naše velké cíle: Jednak jsme byli v konečném pořadí v desítce a podařilo se nám i zrychlit. Je vidět, že naše auto je rychlé. Od začátku, už od prologu, jsme první desítku atakovali a jsme v ní právem. Není to tak, že by na nás zbyla,“ potěšilo jihlavského pilota.

Ten si pochvaloval zejména výsledky z úvodních etap v přetěžkých a zrádných peruánských dunách. „To, co jsme si v nich nasyslili, se nám v závěru hodilo. Pecka byla i Bolívie, závěr už byl očistec. Měli jsme technické problémy a v argentinské části jsme ztratili spousty hodin,“ dodal Prokop.

Úleva byla znát i navigátorovi Janu Tománkovi. „Jsem rád, že jsme v cíli jednoznačně nejtěžšího Dakaru, který jsem jel. Organizátor připravil velmi náročnou trať a o to je cennější, že jsme to zvládli takovým způsobem.“

Spokojenost panovala i v týmu South Racing CE. „Jsme neskutečně šťastní. Dokončili jsme vůbec nejtěžší Dakar! Pro nás byl letošní ročník obzvlášť těžký, protože po většinu závodu jsme měli problémy s motorem, jejichž příčinu, vadnou lambda sondu, se podařilo odhalit až ke konci závodu. Do té doby jsme jenom přežívali, teprve poslední tři dny jsme mohli opravdu závodit,“ popsal dakarské jubileum Tomáš Ouředníček.

„Uplynulé dva týdny se svými náročnými etapami prověřily jezdce i techniku až na dřeň, možná i dál, ale teď už jsme v cíli. Nedokážu ani popsat své pocity," řekl Ouředníček v cíli Rallye Dakar 2018.

„Být v cíli je fantastický pocit. Rádi bychom poděkovali všem, kteří nás celou dobu podporovali," přidal se třebíčský navigátor David Křípal.

Vítězství si připsali o víkendu hokejisté Pelhřimov (ve bílém) i Moravských Budějovic (v černém). Medvědi si tak trochu překvapivě poradili se čtvrtým Táborem, se kterým se nepárali hned od začátku. Už po první třetině vedli o tři branky.
Pelhřimov vykročil za body hned od začátku