Lidé mohou přijet na kolech, inline bruslích, koloběžkách, odstrkovadlech, tříkolkách, skateboardech nebo s kočárky, případně na dalších přibližovadlech s koly a kolečky.

"Vloni nás zbrusu nový povrch na inline stezce v Lipkách inspiroval k tomu, abychom dali větší prostor kolečkovým bruslím a zřídili jsme jakousi polní půjčovnu s průřezem všech velikostí od dětí po dospělé. Mnozí si tak poprvé v životě mohli vyzkoušet jízdu na splašených kolečkách. Jelikož to mělo úspěch, inline brusle na půjčení přivezeme i letos a bude možné s nimi jezdit až do osmnácti hodin," sdělil za pořadatele Jiří Pykal s tím, že také letos bude jedna novinka, kterou ocení dospělí i děti.

Pro účastníky jsou dále přichystané soutěže zručnosti, slalom, řada stanovišť s různými dovednostmi, testy pozornosti, kvízy a další. Své stanoviště zde budou mít i hasiči, policie, ale i Lesní klub Na Větvi.

"Nebudou chybět oblíbené závody dle jednotlivých druhů kolečkových prostředků a věkových kategorií se zlatými čokomedailemi pro vítěze. A poté přijde losování o zajímavé ceny, do kterého budou jako vždy zařazeni všichni aktivní účastníci bez rozdílu věku," doplnil další informace Pykal.