Především tradiční zvěřinové hody jsou vyhlášeným gurmánským zážitkem, na nějž se sjíždí mlsné jazýčky z celé republiky. Majitelem hostince je rodina Kotěrova – René, Rostislav a jejich otec Bohumil.

Hospoda Na Staré poště je vyhlášená, jak dlouho podnikáte?

Od roku 1991.

Popsal byste, jak vůbec vznikl ten nápad mít hospodu?

Pocházím z hospodského rodu. A tahle hospoda byla po revoluci k mání. Majitel žil v Karlových Varech, a tak slovo dalo slovo a my jsme tu hospodu dostali do pronájmu. Trochu jsme to tady zvelebili, a protože jsou oba synové Rostislav i René kuchaři, hospodu jsme koupili.

Čím jste výjimeční?

V žádném případě se nechci vytahovat, ale je pravda, že velkou tradici tady mají zvěřinové hody, kdy nám sem jezdí lidi z Pardubicka. V listopadu si třeba lidi neměli ani kam sednout, máme velký výběr. Dá to ale hroznou práci, protože vše děláme po staročesku. Takže brusinková, šípková omáčka. Syn René si na to velmi potrpí, hlavně totiž vaří on. Já si třeba sám sbírám šípky a myslím, že lidé mají ten klasický způsob rádi.

Setkáváte se při podnikání s nějakými komplikacemi?

My jsme celkem dost rvaví. Jasně, že nás dusí s daněmi, to je všude, ale jinak ne.

Vrací se k vám zákazníci?

Máme stálou klientelu. Vzhledem k tomu, že zvěřinové hody jsou tak oblíbené, už dnes volají lidé, kdy budou další hody, a spolu s nimi navíc přichází další a další.

Jak získáváte předměty pro svůj interiér?

Sbírám staré věci, mám k nim odmalička dobrý vztah, takže jsme začali s vojenskou technikou, jezdíme i na různé srazy, takže tak to nějak získáváme.