Oficiální otevření završí změny, které začaly ohlášeným loňským prodejem prodejen Interspar a Spar společnosti Ahold, která hypermarkety i supermarkety Albert provozuje.

Nový provozovatel slibuje v hypermarketu změny i zachování osvědčených prodejních úseků.

Za velkou změnu označuje proměnu úseku ovoce a zeleniny, který je nyní uspořádán ve stylu skutečného tržiště. „Zákazníci zde najdou produkty vypěstované nejen lokálními českými farmáři, ale také exotické plody," poznamenala mluvčí Aholdu Dagmar Krausová. Ovoce a zelenina budou od otevření k dostání s třicetiprocentní slevou.

Oddělení pečiva denně nabídne vlastní čerstvé pekařské výrobky doplněné o produkty od regionálních dodavatelů, jako jsou například pekařství Malena nebo Lapek.

Naopak v souladu se záměrem zachovat na pultech a v regálech nástupce Intersparu to nejlepší z minula se nezmění úsek masa a lahůdek. „Úsek lahůdek a masa zůstává prakticky beze změny," doplnil informaci Michal Pavelka, viceprezident pro operační oddělení obchodního řetězce Albert.

Hypermarket Albert v jihlavském City Parku bude slavnostně otevřen ve středu 28. ledna. Na středu i další dny jsou připraveny ochutnávky i dárky.