I pro rok 2016 se stala nejobdivovanější českou stavební firmou. Značka PSJ zároveň potvrdila svoji pozici mezi českou stavební elitou, neboť mezi čtveřicí nejobdivovanějších firem v oboru stavebnictví figuruje popáté v posledních šesti ročnících ankety.

Za prvním PSJ se na druhé příčce umístila akciová společnost BENEŠ a LÁT, třetí skončil Ekospol a čtvrté Zakládání Group. Hlavní žebříček nejobdivovanějších firem letos opět vyhrála Škoda Auto, následovaná Agrofertem a Kofolou. Na dalších místech následují ČEZ, Alza.cz a Student Agency. Oproti loňskému ročníku se v první desítce objevili tři nováčci – a to společnosti Linet, Hamé a Passerinvest. Pořadí první desítky All Stars uzavírá Česká spořitelna. Vyhlášení výsledků proběhlo ve čtvrtek 7. dubna 2016 na slavnostním obědě ve Francouzské restauraci pražského Obecního domu.

V letošním ročníku žebříčku byla firmám rovněž otevřena možnost samostatně se do hodnocení nominovat. Tuto možnost řada firem využila, a tak téměř tisícovku firem posuzovali nezávislí hodnotitelé z řad manažerů, analytiků, akademiků a představitelů státní správy. Hodnotili inovace, kvalitu managementu, vztah ke společnosti a k životnímu prostředí, kvalitu produktu, finanční spolehlivost a další kritéria bez souvislostí s číselně měřitelnými kritérii.

Značka PSJ vznikla v roce 1990 a se svým holdingovým uskupením firem se postupně zařadila k největším stavebním skupinám ve střední Evropě. Celkové výnosy konsolidované Skupiny PSJ Holding B.V. za rok 2014 dosáhly 8,41 miliardy korun. Holdingové uskupení PSJ pokrývá široké spektrum pozemního stavitelství, developmentu, exportních aktivit, vybraných stavebních řemesel a dodávek technologií.

Nosnou náplň aktivit akciové společnosti PSJ představuje generální dodavatelství staveb, a to včetně komplexních dodávek na klíč od fáze projektu a studie stavby až po kolaudaci a předání funkčního díla.