V kraji nejčastěji zasahovali na Třebíčsku, Jihlavsku a také Žďársku. Všechny výjezdy se obešly bez zranění osob. V pondělí to jako konečný souhrn za větrný víkend sdělila mluvčí vysočinských hasičů Petra Musilová.

„Celkem vyjeli hasiči v Kraji Vysočina k 67 technickým pomocím. V rámci výpomoci mezi kraji řešili dalších pět případů, a to v Jihomoravském kraji," uvedla mluvčí. Počet zásahů v souvislosti s nepříznivým počasím se od soboty do nedělní půlnoci vyšplhal na téměř osm desítek.

V neděli odpoledne padl strom do kolejiště u Telče. Provoz na železniční trati byl po dobu zásahu hasičů zastaven. Pomoc hasičů u poškozených střech byla nutná například na domě na náměstí Míru v Moravských Budějovicích, v Nerudově ulici v Třebíči nebo na objektu Kulturního domu v Lipníku.

Výstraha meteorologů před silným větrem platila pro Vysočinu a další kraje do nedělních 20 hodin. Od nedělní půlnoci do pondělní 8. hodiny ranní hasiči v souvislosti s počasím vyjížděli pouze třikrát. Padlé stromy odstraňovali na Třebíčsku ze silnic u Želetavy a u obce Kostníky poblíž Jemnice, na Jihlavsku byl zásah nutný u Puklic.