Předchozí
1 z 5
Další

1Mateřskou školu ve Vísce vede ředitelka Helena Moravcová.Zdroj: Deník / Štěpánka Saadouni

Do naší školky chodí nejen místní děti, ale také předškoláci z Klokočova, Rušínova, z Chotěboře nebo dokonce až z Polné. Máme čtyři učitelky a jednu asistentku pedagoga.

2Zdroj: Deník / Štěpánka Saadouni

V minulosti jsme u nás měli dokonce speciální třídu zaměřenou na děti s vadou řeči. Podle nového zákona už takovou třídu míst nemůžeme, ale na logopedii se zaměřujeme pořád. Přibývá dětí, které mají nějaké problémy s řečí. Myslím, že je to někdy tím, že rodiče dětem doma nečtou a málo s nimi mluví s dítěm k logopedovi přijdou pozdě.

3Zdroj: Deník / Štěpánka Saadouni

Máme velkou podporu obce. Loni v létě u nás obec nechala udělat rekonstrukci za milion. Třídy jsou nové a moderní. Máme ve třídách nové koberce, obložení stěn, krásný nábytek. Na výzdobu tříd jsme si našli sponzory, pomohli i rodiče.

4Zdroj: Deník / Štěpánka Saadouni

Děti u nás mají zajištěný individuální přístup, vzdělání a péči. Školka se otvírá před sedmou hodinou ráno, provoz končí v 16 hodin, což vyhovuje hlavně zaměstnaným rodičům. Asistentka se dětem, které to potřebují věnuje celé dopoledne a učí je samostatnosti.

5Zdroj: Deník / Štěpánka Saadouni

Můžeme přijímat do školky i děti dvouleté. Místem bydliště nejsem omezeni vůbec. Samozřejmě ani nám se nevyhnula nákaza koronavirem. Školka byla zavřená před vánočními svátky asi 14 dní. Onemocněly některé učitelky a naše kuchařka, ale teď už všechno funguje bez problémů.