Celkem dvacítku nejlepších barmanů oslovili v lednu zástupci pořadatelské firmy Jägermeister s nabídkou účasti v soutěži. V prvním kole měli účastníci za úkol připravit jedinečný míchaný drink, který obsahoval nejméně třicet mililitrů likéru Manifest. V druhém kole pak připravovali drink, kde se zaměřovali i na servis nápoje.

FINALISTÉ

Region Západ - Patrik Šklamla (Becher‘s Bar, Karlovy Vary)
Carola Urru (AnonymouS, Praha)
Peter Plieštik (Klub FAMU, Praha)
Region Východ - Jakub Baštinec (Esco Bar, Brno)
Tomáš Jarmar (The Black Stuff, Olomouc)
Petr Švanda (Black Wall, Jihlava)
Divoká karta - Marek Šimůnek (Crystal Gardens, Praha)

Kromě drinků mohli soutěžící získat body i za prodej a prezentaci na sociálních sítích. „Hodnotíme několik parametrů od chuti a receptury až po techniku přípravy,” popsal za pořadatele Jakub Kozubík.

Vybrat finalisty podle hodnotícího barmana Marka Vybírala nebylo jednoduché, laťka v soutěži byla nastavená vysoko. „Sešla se nám skupina skvělých barmanů a barmanek ze všech koutů České republiky, kteří předvedli neskutečné výkony jak z hlediska mixologie (míchání drinků - pozn. red.), tak kreativity i načasování příspěvků na sociálních sítích,” uvedl po prvním kole Vybíral.

Ve finále barmani porotě znovu představili své nápoje z prvního a druhého kola. Připravený pro ně byl i tajemný mystery box, ve kterém si soutěžící vylosovali jednu ze tří nejdražších bylin na světě.

Šestice studentů zvládla finále soutěže BernardChef skvěle, vyhrát ale mohl pouze jeden.
Sny a plány mladých kuchařů z Vysočiny: michelinská restaurace i práce za barem

Nejlepší barmany České republiky čeká pětidenní výlet do Berlína a Wolfenbrüttelu, kde se Jägermeister vyrábí.

LUCIE BURIANOVÁ