Vyhlašovatelé soutěže rozhodli, že zastřešujícím tématem letošního ročníku pro soutěžící projekty i pro konferenci Dny bezpečí bude téma Bezpečí ve zdravotnictví – nekonečný příběh?

Letošním ročníkem se vyhlašovatel chce zaměřit na otázku, kam se za 10 let posunula bezpečnost ve zdravotnictví, a proto je desátý ročník soutěže zaměřen na kritéria bezpečnosti z hlediska pacientů, zdravotnických pracovníků, další pohled může směřovat na výzvy v oblasti práva, lidských zdrojů nebo třeba v oblasti bezpečí prostředí. „Tímto tématem chceme poskytovatele motivovat k předkládání konkrétních projektů zaměřených například na řešení hygienických oblastí, dekubitů, specifika klinických nebo ošetřovatelských procesů, kvalitu a bezbariérovost prostředí,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Termín podávání přihlášek do soutěže je od 1. července do 31. října 2017.

„Kritéria soutěže budou uveřejněna v tisku, na webových stránkách Kraje Vysočina a webových stránkách Spojené akreditační komise České republiky. Zaslané projekty budou předloženy hodnotící komisi, která určí jejich pořadí na základě bodového ohodnocení jednotlivých kritérií,“ dodal hejtman.

Finanční odměny

Vítězné projekty budou odměněny cenou hejtmana Kraje Vysočina. Společnost Johnson & Johnson ocení projekty s nejvyšším hodnocením poroty na prvních šesti místech mimořádnou finanční cenou, a to ve výši 60 tisíc korun pro umístěného na prvním místě, 30 tisíc korun pro umístěného na druhém místě, 25 tisíc korun pro umístěného na třetím místě, 15 tisíc korun pro umístěného na čtvrtém místě a 10 tisíc korun pro umístěného na pátém a šestém místě.

Vyhlášení soutěže musí ještě schválit krajští zastupitelé.

Takto objevená věžice vypadá. Po dokončení archeologického průzkumu bude opět ukryta pod podlahu kaple.
Archeologové našli na Roštejně zbytky věžice ze středověku