Na železničním přejezdu v Sucheniově ulici začne hned v pondělí Správa železniční dopravní cesty opravovat odvodňovací zařízení. Přejezd bude zavřený od pondělí 16. října od 8 hodin do středy 18. října do 20 hodin.

„Objízdná trasa pro řidiče ve směru Třebíč – Jihlava bude obousměrně přes Stařeč a Červenou Hospodu. Ve směru Třebíč – Telč bude objížďka obousměrně přes Stařeč a Čechočovice. Autobusová doprava bude jezdit přes Borovinu a po ulicích Řípovská, Revoluční a Pražská,“ vyjmenovala mluvčí města Irini Martakidisová.

Uzavírka přejezdu se dotkne i Městské autobusové dopravy (MAD), konkrétně linek 1, 5, 14, 14x a 21. Zastávka MAD Sucheniova bude po dobu opravy zrušena. Jako náhradní bude sloužit Komenského náměstí v obou směrech. Dále budou zrušeny zastávky Revoluční, U Kapličky, Bartuškova – jako náhradní bude Borovina a BOPO. Objíždět se bude ulicí Koželužskou.

Rovněž od pondělí bude opět zavřená silnice k jaderné elektrárně v úseku od křižovatky Dolní Vilémovice – Číměř po konec opravovaného úseku před křižovatkou Plešice – Valeč. Silničáři si na dokončení prací vymezili termín od 16. do 22. října s tím, že kompletní uzavírka potrvá maximálně čtyři dny z uvedeného termínu.

„Objízdná trasa směrem od Třebíče je obousměrná od uzavřeného úseku přes Číměř do Vladislavi, Studence, Třesov, Stropešín a Dalešice. Směrem od Náměště nad Oslavou pojedou řidiči obousměrně po silnici II/399 do Třesova, Stropešína a Dalešic. Pro vozidla nad 7,5 tuny je stanovená objížďka při uzavírce průtahu obcí Třebenice po silnici III/35121 a III/35122 přes obec Plešice,“ popsala Irini Martakidisová.

Císařské posvícení v Moravských Budějovicích.
Co se dělo na Císařském posvícení? Podívejte se