„Aktuálně máme přihlášených třicet devět posádek. Kromě klasických velkých lodí pro dvacet pádlujících se v závodech na dvě stě metrů představí navíc rovněž posádky malých lodí pro deset pádlujících,“ prozradil za pořadatele, Windsurfing Club Velké Dářko, Vladimír Ehl.

Ilustrační foto
Lidem v sídlištích se zrychlí internet a zlepší televizní signál

V průběhu kvalifikačních jízd na dračích lodích se mohou posádky přihlásit do vloženého závodu desetimístných paddleboardů, který se uskuteční po skončení dopoledního a odpoledního bloku. Na Piláku budou k dispozici tři. „Uvidíme, jaký bude o tato plavidla zájem ze strany posádek dračích lodí,“ řekl Ehl.

Program závodu Dračí lodě Vysočina odstartuje zahajovací ceremoniál krátce před půl devátou. Přesně v devět se na startu objeví první závodníci, soutěžit se bude v kategoriích firmy, fun, fun sport a ženy. Závod bude moderován i z hráze, mikrofonu se opět ujme Roman Dopita. Slavnostní vyhlášení výsledků je naplánováno na 19. hodinu. Vítězové 11. ročníku závodu obdrží originální dračí poháry, které vytvořil umělecký sklář Oldřich Šimpach.

Doprovodný program závodu dračích lodí se ponese podle slov Ehla převážně ve znamení sportu. Připraven bude mimo jiné vrtulník pro zájemce o vyhlídkové lety a z letadla seskočí dračí paragáni. Organizátoři nezapomněli na program pro děti, které se zabaví třeba v dětském koutku, při sledování divadelního představení, při soutěžení či si mohou nechat namalovat obrázek na obličej. Vstup pro doprovod posádek i diváckou veřejnost je v tomto ročníku zdarma.

Pravou z dvojice váz umístěných na průčelí novoměstského zámku, kde sídlí Horácká galerie, bylo nutné kvůli jejímu stavu nahradit kopií.
Kopie vázy zdobí průčelí Horácké galerie, originál je na nádvoří

„Návštěvníci nebudou ochuzeni ani o ohňostroj,“ dodal ještě Vladimír Ehl. 

Dračí lodě Vysočina 2017

program, sobota 19. srpna
8.20 zahajovací ceremoniál
9.00 – 18.00 závody dračích lodí
10.00 – 18.00 místa, kam mohou kdykoliv přijít děti
10.00 – 18.00 vyhlídkové lety vrtulníkem (za poplatek)
11.00 a 14.30 divadlo pro děti
18.00 ukončení závodu
18.30 seskok dračích paragánů
19.00 slavnostní vyhlášení výsledků
20.00 – 22.00 DJ Hroch Oldies disco - vstup zdarma
21.50 Ohňostroj od Draco Ardens na téma Fantom opery v rockové verzi
zdroj: www.dragonboard.cz

POZNÁMKA: U článku je fotogalerie z roku 2016.