„Osvítili jsme budovu hlavního vstupu elektrárny a budovu Informačního centra, aby bylo naše zapojení do této iniciativy vidět na dálku. Také jsme vyzvali naše zaměstnance, aby se symbolicky připojili tím, že přijdou oblečeni do modrých barev,“ sdělil ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Miloš Štěpanovský.

Bráfova třída při loňské první etapě rekonstrukce.
Dopravní peklo začíná. Zavře se Bráfova třída i Poušov

Kampaň „Česko svítí modře“ se nasvícením budov po celé České republice snaží poukázat na důležitost komunikace ve všech aspektech a vzbudit zájem okolí o téma autismu.

Jaderná elektrárna Dukovany podporuje neziskové organizace ve svém okolí, které se věnují podpoře autismu. Na jižní Moravě je to například Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov Ivančice, kam chodí pravidelně dukovanští pracovníci pomáhat v rámci tzv. dobrovolnických dnů, a také organizaci podporují prostřednictvím projektu Plníme přání, při kterém darují své finanční prostředky.

„Počet dětí s autismem opravdu roste, naši školu určenou pouze dětem se speciálními vzdělávacími potřebami v současnosti navštěvuje 120 dětí a žáků. Malí autisté představují asi jednu třetinu. Víme, jak těžké je tyto děti pochopit, respektovat a současně vést. Vážíme si rodin malých autistů, které se často potýkají s kritikou okolí. Osvětová činnost je v této oblasti velmi potřebná,“ řekla ředitelka Mateřské školy, Základní školy a Dětského domova Ivančice Marta Špalková.

Vstupní hala kina Moravia dnes.
Přestavba kina Moravia na komunitní centrum startuje