VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Když se lidé cítí v hospodě příjemně, tak se tam budou vracet

Pelhřimov /ROZHOVOR/ – Lidi do hospod a restaurací nevrátí popelníky, říká Ladislav Teisler, spolumajitel společnosti Adélka, která je vlastníkem minipivovaru v centru Pelhřimova, jehož celý název zní Restaurace a pivovar Na čtyrce.

4.8.2018
SDÍLEJ:

Ladislav Teisler.Foto: Deník / Jiří Jíra

Pelhřimovský minipivovar Na čtyrce má za sebou dvouleté zkušenosti. Jaké ty zkušenosti jsou?
Myslím, že po dvou letech mohu říci, že se pivovar podařil. Je to pivovar moderní, který je ale zaměřen na výrobu tradičního piva. Současně ale piva, které si zachovává osobité vlastnosti. Důležitou zkušeností je, že po celé dva roky výroba v tomto našem pivovaru, přestože je jeho kapacita omezená, roste. Meziročně se výstav pivovaru zvyšuje.

Čím je to způsobeno?
Je to tím, že pivo jednoduše prodáváme zákazníkům domů. Nabízíme ho stočené od desetilitrových soudků po padesátilitrové sudy podle konkrétního zájmu lidí. Zejména teď v létě je o tuto nabídku citelný zájem, hodně se griluje, tento trend tomu napomáhá.

V čem je silná stránka pivovaru Na čtyrce, a koneckonců i piva, které tady vaříte?
Je to to spojení pivovaru s restaurací. Pivo jde k hostovi, zákazníkovi přímo z pivovaru, v nejvyšší kvalitě, v takovém stavu, v jakém se uvaří. Na pípě je pivo úplně stejné, jako dole v pivovaru v tanku. Nikde nedochází k jeho okysličování, což pivu jednoznačně prospívá.

Dostali pelhřimovští pivaři s novým pivovarem a jeho pivy něco, co třeba tady přímo ve městě chybělo?
Podle mě jsou dnes piva u nás v České republice kvalitní. Tady šlo spíš o to nabídnout milovníkům piva novou, odlišnou chuť. To se podle mě podařilo, ale uznávám, že jsou takoví pivaři, kteří dají přednost jinému pivu.

Trend v posledních letech je takový, že ubývá pivařů, kteří chodí do restaurace, ve srovnání s těmi, kteří si kupují pivo domů. Pociťují to i minipivovary?
To úplně nedokážu posoudit, zkušenosti z našeho pivovaru jsou navíc krátké. Spíš si myslím, že tento trend minipivovary zásadně nepociťují. V součtu mají výstav zhruba do tří procent, přitom ten ohromný boom minipivovarů pořád ještě neskončil, i když už jich je kolem čtyř stovek. U nás platí, jak už jsem říkal, že teď v létě, kdy se griluje, si hodně lidí bere soudky domů, což je ovšem sezonní záležitost.

Pokud připustíme, že v posledních letech vyhnaly z hospod lidi regulační zásahy státu v podobě protikuřáckého zákona a EET, jakou roli to mohlo hrát?
I to mohu posoudit jen obtížně. U nás se nikdy nekouřilo, kuřáci chodili ven ještě předtím, než protikuřácký zákon začal platit. K nám přitom vždycky kuřáci chodili, někteří mi přímo řekli, že díky tomu, že se u nás nekouří, vykouří daleko míň cigaret. I oni si přínos nekuřáckého prostředí pochvalují.

Dá se udělat něco proto, aby se lidi do hospod vrátili?
Lidi do hospod a restaurací nevrátí popelníky na stolech, zrušení protikuřáckého zákona. Hospodu dělá samozřejmě pivo, ale současně také prostředí. K nám chodí lidi rádi na pivo, určitě je to i z těchto důvodů. Když se lidé cítí v hospodě příjemně, tak se tam budou vracet.

Autor: Jiří Jíra

4.8.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 28 000 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Pizzař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 28000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Oblíbená pobočka v Jihlavě se rozšiřuje a přijme do svých řad nové pizzaře., Výroba a ruční příprava pizzy v pizzerii s pohodovým kolektivem, jedná se o otevřenou kuchyň., Požadujeme: chuť učit se a elán do práce, zkušenosti výhodou, nikoliv podmínkou (zaučíme), trestní bezúhonnost, příjemné vystupování a pozitivní přístup k práci., vlastní seberealizaci a chuť kariérně růst., Nabízíme: nástup do programu zaškolení se a podílení se na růstu firmy pod stále se rozšiřující značkou, týmový kolektiv, možnost kariérního postupu a seberealizace při otevření nových poboček. V případě spokojenosti a dobrých výsledků bonusy., První kontakt telfonicky nebo e-mailem.. Pracoviště: Turbo pizza, s.r.o. - pracoviště, Masarykovo náměstí, č.p. 1192, 586 01 Jihlava 1. Informace: Lukáš Prágr, +420 602 697 625. Věda a výzkum - Věda a výzkum Výzkumný a vědecký pracovník 25 000 Kč Inženýři elektronici ve výzkumu a vývoji Samostatný vývojový pracovník - elektronik. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Charakteristika pozice: , - programování v jazyce C pro MCU i PC , - vývojové práce na řídících jednotkách vznětových motorů , - provádění zkoušek a měření při výrobě prototypů , - provádění zkoušek vstřikovacího zařízení na zkušebně motorů , - vývojové a experimentální práce na konkrétním vývojovém úkolu , - technická jednání se zákazníky i dodavateli , - projektové řízení vývojových úkolů , Požadavky : , - vysokoškolské vzdělání, obor elektrotechnika nebo informatika (výhodou zaměření na regulační a výpočetní techniku, elektroniku, automatizaci) , - znalost PC: jazyk C, C++, C#, IAR (výhodou LabView, VHDL, Matlab, Simulink) , - výhodou zkušenosti s implementací automobilových standardů (SAE J1939, OBD,....) , - výhodou zkušenosti s 32 bit MCU, praxe s návrhem a optimalizací regulačních procesů , - AJ komunikativní úroveň , - řidičské oprávnění skupiny B , - ochota a schopnost učit se, ochota cestovat, schopnost týmové práce, loajalita. Pracoviště: Motorpal, a.s., Humpolecká, č.p. 313, 586 01 Jihlava 1. Informace: Lada Steigerová, +420 567 132 560. Řemeslné práce - Řemeslné práce Švadlena 13 500 Kč Švadleny, šičky, vyšívači a pracovníci v příbuzných oborech Šička, švadlena. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Mzda je úkolová. Manuální zručnost. Ochota pracovat v kolektivu. Možnost ubytování., 1. kontakt telefonicky pro sjednání osobní schůzky.. Pracoviště: Arcáde color s.r.o., Tovární, č.p. 135, 588 22 Luka nad Jihlavou. Informace: Rostislav Fischer, +420 777 055 301,567 219 694. Výroba - Výroba Ruční balič 13 500 Kč Ruční baliči Ruční baliči. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13500 kč. Volných pracovních míst: 8. Poznámka: První kontakt telefonicky, po - čt 9,30 - 14,00 h.. Pracoviště: Ajka transport s.r.o. - pracoviště kostelecké uzeniny, 588 61 Kostelec u Jihlavy. Informace: Román Djuzsenko, +420 775 551 323.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Libor Joukl a Jan Míka u soudu v Jihlavě.

Kauza sypače: Soud s Jouklem a Míkou pokračoval i v úterý

Ilustrační foto.

V září začínají platit slevy na jízdné. ICOM je zavede na všech linkách

Opilý cizinec chtěl ukrást šperky

Jihlava – Cizinec, který se pokusil v neděli večer ukrást šperky za více než čtvrt milionu, byl záhy dopaden. Dechová zkouška prokázala více než dvě promile alkoholu v dechu.

O vedení Jihlavy se bude ucházet desítka stran

Jihlava – Do podzimních komunálních voleb se v krajském městě přihlásila rovná desítka stran.

Kauza sypače: Žalobce navrhl vysoké nepodmíněné tresty

Jihlava – Před Okresní soudem v Jihlavě v pondělí zazněly první závěrečné řeči v kauze údajně zmanipulované veřejné zakázky na nákup osmadvaceti sypačů Iveco pro krajské silničáře z roku 2009. Obžalovanými jsou řiditel krajských silničářů Jan Míka a bývalý náměstek hejtmana Vysočiny Libor Joukl.

Cizinec odmítal dechovou zkoušku, skončil na záchytce

Jihlava – V neděli 19. srpna kolem půl druhé hodiny ranní kontrolovala policie řidiče osobního vozu Opel Zafira v jihlavské ulici U Pivovaru.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT