Zájem rodičů o letní tábory vzrůstá. Organizátoři se jim proto snaží vyjít vstříc a nabídku rozšiřují. „Zájem o tábory vzrůstá, a to především o ty příměstské. Necelý měsíc po zveřejnění přístupu k přihláškám jsme měli více než jednu třetinu kapacity naplněnu,“ uvedl ředitel brodského AZ CENTRA Miloš Kejklíček.

AZ CENTRUM letos pro zájemce přichystalo i jednu novinku. „Letos jsme přidali i tři jednodenní akce ve dnech státních svátků, a tím jsme termínově pokryli celé letní prázdniny,“ doplnil Miloš Kejklíček.

Ilustrační fotografie.
Deváťáci ze Štoků patří mezi nejlepší v České republice

AZ CENTRUM rodičům dětí nabízí čtyři plně organizované tábory, osm příměstských táborů, tři jednodenní akce a dvě zahraniční rekreace. Děti mohou s AZ CENTREM prožít třeba Den na in-linech, Den s keramikou, Léto superhrdinů, Prázdninový vandr, Cestu do pravěku nebo Velkou vlakovou výpravu. Zájemci se mohou přihlašovat elektronicky na webu organizace.

Na dva stanové tábory mohou rodiče hlásit své děti také v brodském MaMMacentru. Na konci července startuje Tábor indiánské hory pro děti od šesti do dvanácti let a od srpna potom Námořníci jejího veličenstva. „Oba tábory se konají v Hroznatíně u Třebíče. Je to takové rodinnější a klidnější prostředí a tábor je postaven maximálně pro padesát lidí včetně vedoucích a personálu. Kapacita je třicet dětí na tábor,“ uvedla Martina Moláková z MaMMacentra, které sídlí ve Svatovojtěšské ulici. Cena táborů se pohybuje od tří tisíc nahoru. I tady zájem rodičů stoupá.

„Zájem rodičů je každý rok o něco větší, tábory jsou již teď v lednu z větší části naplněny. Většinou k nám jezdí ty stejné děti, protože nás znají a líbilo se jim u nás. K nim se pak přidávají i kamarádi,“ doplnila Martina Moláková. MaMMacentrum v červenci nabízí i příměstský tábor na téma Divoký západ.

Oblíbená je také nabídka příměstských táborů v brodském Mateřském centru Zvoneček. „Příměstské tábory budou stejně jako loni zaměřeny na výlety a exkurze, sportovní a dramatické aktivity především venku. Chybět nebudou nové výtvarné dílny a oblíbené logické hry. Jeden příměstský tábor bude zaměřený také na pravěk,“ prozradila Anna Doleželová z Mateřského centra Zvoneček. Tábory jsou zaměřené na děti od šesti do dvanácti let. Hlásit je rodiče mohou už nyní.

Přihlášky již brzy začne přijímat také Letní tábor Městské policie. Ten se každoročně koná v rekreačním středisku Radost u Světlé nad Sázavou. Policie dětem připravuje bohatý a zajímavý program, který je má nejen zabavit, ale zároveň jim neotřelou a hravou formou přinést cenné informace z oblasti prevence kriminality. Bližší informace o táboře a přihláškách dětí policie upřesní do konce února.

Nové auto pro sociální pracovníky v Domácí hospicové péči při havlíčkobrodské Charitě.
Díky novému autu může domácí hospicová péče pomáhat i na malých vesnicích

Už teď rodiče mohou své děti přihlašovat na tábor havlíčkobrodského Českého červeného kříže, který proběhne v srpnu v rekreačním středisku Ředkovec.
Turnusy už vypsal také Dům dětí a mládeže ve Světlé nad Sázavou. „První nabídku jsme zveřejnili již na začátku tohoto školního roku. Organizujeme jeden desetidenní tábor ihned po vysvědčení. Určený je pro začínající táborníky a proběhne ve Skleném u Žďáru nad Sázavou. Dále proběhne tradiční čtrnáctidenní tábor Mlýnek u Velin, sportovní příměstský tábor v Golčově Jeníkově a dva srpnové pobytové zájezdy pro rodiny s dětmi do Chorvatska, ve spolupráci s CK WES Nový Jičín,“ prozradila ředitelka DDM Světlá nad Sázavou Olga Fialová.

I tady by si ale rodiče měli pospíšit. „Zájem je o všechny tábory a pobyty, tradičně předpokládáme rychlé naplnění,“ dodala Olga Fialová.