HUMPOLECKÝ MASOPUST 2021 JINAK, ALE PŘECE!

Masopustní soutěž o nejlepší masku: odměnou pro nejlepší bude slaná nebo sladká dobrota

11. - 15. února
Masopustní video: on-line video připomínka Humpoleckého masopustu 2020 na městském kanálu Youtube

od 12. února
Masopustní pozdrav: starosta Karel Kratochvíl v rozhovoru s laufrem k Humpoleckému masopustu 2021 na městském kanálu Youtube od 16. února

Maškary v ulicích města: abyste nezapomněli na masopustní úterý 16. února dopoledne

Masopustní noviny: masopustní počtení do vaší schránky i on-line od 16. února

Masopustní vývěsky: tematické počtení v ulicích města od 16. února

„Tradiční průvod se bohužel konat nemůže, a tak alespoň maškary nafasovaly v infocentru Masopustní noviny a vyrazily ve dvojicích do ulic vás pobavit,“ řekla Marcela Kubíčková, ředitelka turistického informačního centra v Humpolci.

V nich zájemci najdou masopustní říkanku, řadu fotek z loňského humpoleckého masopustu, informace o tom, jaké poslání mají jednotlivé maškary a mimo jiné i povídání tamní místostarostky Aleny Kukrechtové. „Novin, které maškary vhazovaly i lidem do schránek, bylo dva tisíce kusů, tak se asi nepodaří pokrýt úplně celé město,“ poznamenala Marcela Kubíčková.

Ti, na které se nedostane, si pro noviny budou moci přijít do infocentra v Humpolci.

V Humpolci se navíc uskutečnila i Masopustní soutěž o nejlepší masku. „Zájemci se měli obléci do tradiční masky a vyfotit se. Někdo nám poslal i fotku z loňského masopustu,“ přemítala Kubíčková s tím, že se jim sešla asi desítka soutěžních fotografií.

Několikačlenná porota následně vybrala nejlepší masku, kterou je ženich a nevěsta. „Jsou to dvě malé holčičky. Vybrali jsme právě tuto masku, protože nám přijde, že asi nejvíc symbolizuje humpolecký masopust. V čele průvodu totiž jde vždycky ženich a nevěsta. A pak je paní místostarostka takovým legračním způsobem oddá,“ popsala ředitelka humpoleckého íčka.

Klíčky od nové sanitky předali ředitelce pelhřimovského spolku Českého červeného kříže Zuzaně Dubové starosta města Pelhřimova Ladislav Med a místostarosta Josef Koch.
FOTO: Pelhřimovský spolek Českého červeného kříže má novou sanitku

Vítěz soutěže se může těšit na talíř plný zabijačkových dobrot. Ani ostatní masky nepřijdou zkrátka, protože na ně čeká talíř plný masopustních koblížků.