Podle krajského webu teď řidiče na Vysočině ještě zdržují omezení na desítkách míst, dělníci pracují na krajských, státních i místních silnicích. Někde práce potrvají až do prosince.

Na silnici II/347 mezi Světlou nad Sázavou a Humpolcem, kde je nájezd na dálnici D1, pracovali stavaři půl roku. Modernizovali 8,8 kilometru mezi obcemi Čejov a Kejžlice. Silnice tam je teď rovnější, s šířkou 7,5 metru. Jde o první silniční stavbu, na niž Kraj Vysočina dostal dotaci v novém evropském programu IROP.

Na silnicích ze Světlé nad Sázavou byly letos uzavírky také směrem na Havlíčkův Brod a v Ledči nad Sázavou. "Byli jsme postiženi na třech ze čtyř směrů, bez omezení se dalo jezdit jen na Habry," řekl ČTK světelský starosta Jan Tourek (KDU-ČSL).

Na 18 kilometrech silnice číslo 347 mezi Světlou a Humpolcem už kraj v posledních letech spravil dva úseky. Příští rok budou práce pokračovat rekonstrukcí Čejovské ulice v Humpolci. Následovat by měl úsek Humpolec - Čejov, pro který kraj nyní zpracovává potřebnou dokumentaci.

Od 1. listopadu bude průjezdná také obec Olešná mezi Jihlavou a Pelhřimovem, kde kraj opravoval 900 metrů silnice II/602. Tato akce stála 14,5 milionu Kč.

Naopak ještě v prosinci bude podle krajského dopravního webu neprůjezdný Podklášterský most v centru Třebíče. Uzavřen je od května. Původní most byl zbourán. Betonáž nového přemostění by podle posledních informací kraje měla začít počátkem listopadu.