Zhruba patnáct vystavovatelů nabídlo pestrou paletu mléčných výrobků, někteří zákazníkům připravili i domácí uzeniny.

Soudě podle dlouhých front před stánky, měli lidé o nabízené zboží, které vystavovatelé prodávali často za menší ceny než v běžném obchodě, velký zájem. „U stánku farmy rodiny Němcovy jsem si koupila uzeniny, klobásy, uzené maso a sýr v kelímku. U stánku mlékáren Polná a Trnávka jsem koupila sýry a pomazánkové máslo. Do radničního sklepení se ani podívat nepůjdu, je tam velká fronta," řekla Zdislava Bartíková z Chotěboře. Velký zájem byl také o kvalitní jogurty ve skle z Jindřichova Hradce, kterých lidé brali celá plata.

Součástí mlékárenského dne byly například i soutěže v pití mléka na čas. Sobotní nákupy lidem zpříjemnilo hudební vystoupení Nadi Urbánkové a skupin Michal Tučný revival a Fullstop. Odpoledne se také uskutečnilo vyhlášení divácké soutěže Přibyslavský krajáč.

Bohatý doprovodný program

V rámci doprovodného programu mohli lidé navštívit výstavu obrazů v Kurfürstově domě, podívat se na gotickou věž, kde se konaly kostýmované prohlídky s výkladem, nebo navštívit podzemní štolu, městské muzeum či základní školu. Na letišti se také pro zájemce konaly vyhlídkové lety.

V kulturním domě se konala výstava dřevěných soch Jaroslava Břečky. Hasiči soutěžili o Pohár města Přibyslavi a večer se na parketě v areálu SDH konala taneční zábava. Sobotní večer na náměstí zakončil slavnostní ohňostroj.

V neděli dopoledne se konala bohoslužba na náměstí, v základní škole si chytré hlavy poměřily síly ve 4. ročníku Mistrovství Přibyslavi v sudoku. Na Kolbišti pod zámkem si pak milovníci koní nenechali ujít jezdecké soutěže.