V rámci oprav této komunikace se bude jednat “pouze” o opravu povrchu. „Opravovat se bude úsek od odbočky na Kladiny přes Sedliště k odbočce na Vyskytnou směrem na Jihlavu. Půjde o obnovu povrchu, takže se bude vyrovnávat a pokládat nová vrstva,“ řekl Tomáš Koch, starosta obce Vyskytná, jejíž místní část je i obec Sedliště.

S opravami se podle mluvčí Kraje Vysočina Jitky Svatošové začne pravděpodobně v polovině letošních letních prázdnin. „V Sedlišti je rozhodně zapotřebí povrch komunikace opravit. Na silnici jsou proježděné koleje a nerovnosti,“ nastínil Koch, v jakém stavu tamní silnice je.

Finále Zlaté podkovy nabízí každý rok zajímavou podívanou.
Humpolecké kolbiště se přiblíží republikové špičce

Kraj Vysočina navíc uvažoval o vybudování obchvatu obce Sedliště. „Ze strany obce nebyla akceptována varianta obchvatu, která je ekonomicky průchozí a pro kraj dostupná, proto bude opraven průtah obcí,“ prozradila Jitka Svatošová.

Na špatný stav silnice v Sedlišti si ale místní stěžují už několik let. „S Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny jednám a snažím se, aby se silnice opravila, což se podařilo,“ řekl Koch.
Podle vyskytenského starosty Tomáše Kocha má oprava průtahu Sedlištěm velký smysl. „Domluvili jsme se také, že v rámci této opravy uděláme obruby, odvodnění silnice a opravíme i kanalizační šachty na dešťovou vodu,“ vyjmenoval Koch.

Podle informací z Kraje Vysočina přijde úsek silnice za Olešnou směrem na Jihlavu, který pro řidiče představuje tankodrom, na řadu až za dva roky. „Tento úsek se bude modernizovat v roce 2019,“ sdělila Jitka Svatošová. Dodala také, že zmíněné opravy s sebou přinesou dílčí omezení. O nich se ale řidiči předem dozví.

Modernizovaný úsek je součástí širšího konceptu postupné přestavby celého silničního tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem.

Památník a prostor kolem něj bude v Bohdalíně zářit novotou.
Pod opraveným památníkem zanechají vzkaz

Oprava průtahu obcí Sedliště navazuje na již dokončené úseky této trasy. Jedná se o úsek u Strměch, Vyskytné a Dušejova na Jihlavsku, jehož realizace se uskutečnila mezi roky 2010 a 2011, úsek u Opatova, Hubenova a Dvorců. Ten byl dokončený v roce 2014 a průtah Olešnou, jehož opravu dokončili dělníci loni.