Jedním z důvodů byl i nebývalý zájem ze strany diváků. „Vzhledem k tomu, že se letos veškeré vstupenky vyprodaly už na konci dubna, tak jsme se ve spolupráci s Letní Platformou Humpolec, městem Humpolec a Krajem Vysočina rozhodli v parku Stromovka instalovat ledkovou stěnu o stejné velikosti jako bude na náměstí,“ přiblížil důvody rozšíření festivalu mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Ti, kdo si nestihli koupit lístky na Bernard fest včas, tak díky této novince nemusí zoufat. „Na tabuli se bude promítat veškerý sobotní program. Nebudou chybět ani lavičky, sety, točené pivo a malé občerstvení. Navíc vstupné se tady platit nebude,“ zmínil Mikulášek.

Ilustrační foto
Opravu fresky ve Vyklanticích zafinancují formou donátorství

Nápad obohatit pivní festival o promítání v parku se zrodil v pivovaru Bernard. „Tuto akci vymysleli v pivovaru a my s ní rádi souhlasili,“ řekl jeden z organizátorů Letní Platformy Petr Machek a dodal, že ledková tabule ve Stromovce nezůstane. Po skončení festivalu si ji odvezou zpět.

Peníze utržené z prodeje piva navíc půjdou na dobrou věc. „Od pořadatelů máme informaci, že charitní služby na Humpolecku podpoří výtěžek za vyčepované pivo v parku Stromovka, kde se bude živě promítat sobotní program festivalu,“ sdělila mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Aneta Slavíková.

Pivovar finančně pomůže humpoleckému centru pro seniory a dalším dvanácti službám, které tamní charita nabízí. „Výtěžek podpoří činnost Oblastní charity Havlíčkův Brod na Humpolecku, kde v letošním roce pomáháme téměř čtyři sta klientům. Jsou to senioři, ať už ti, kteří se scházejí v Astře – denním centru pro seniory, nebo ti, kterým v jejich domácnostech každý den pomáhají naše pečovatelky z Charitní pečovatelské služby. Dále to jsou rodiny s dětmi ve složité životní situaci či lidé s hendikepem,“ vyjmenovala mluvčí charity.

V charitě jsou za takový nápad vděční. „Moc si jejich vstřícnosti ceníme a děkujeme za ni. Je úžasné, že taková vyhlášená akce, kterou Bernard Fest bezesporu je, má navíc i dobročinný rozměr. Za to před Rodinným pivovarem Bernard opravdu smekáme,“ poděkovala Slavíková.

U Křelovic nebo u Želiva lze narazit na různé stavby, kvůli nimž se zkomplikovala doprava v regionu.
U Křelovic vládnou semafory

Už v předešlých letech pivovar charitě pomohl. „Rodinný pivovar Bernard nám již v minulosti vyšel vstříc a spolupracoval s námi. Mohu zmínit například dar v podobě nealkoholického piva pro návštěvníky naší loňské předvánoční akce v humpolecké knihovně či milou návštěvu Stanislava Bernarda, spoluvlastníka pivovaru, právě u seniorů v Astře,“ zavzpomínala Slavíková.

V charitě doufají, že toto není poslední spolupráce s Bernardem. „Byli bychom rádi, kdyby naše vzájemná spolupráce s tak sympatickým partnerem, jakým pivovar Bernard je, pokračovala a dále se rozvíjela, samozřejmě i s naším přispěním,“ vyslovila přání mluvčí charity.

Jana Kudrhaltová