„Nezapomenutelný zážitek, skvělá atmosféra. Co víc dodat. Snad jen veliké díky celému týmu, který se o nás báječně staral. Úžasným človíčkem je ředitel soutěže pan David Novotný. Poděkování patří i mým kolegům, kteří mě přijeli do Náchoda v hojném počtu podpořit a všem soutěžícím, byli jsme skvělá parta,“ popsala bezprostředně po výhře své pocity novoměstská porodní asistentka.

Kromě šerpy vítězky si Ivana Lelkesová odnesla spoustu věcných cen a mimo zahraničního zájezdu v hodnotě třicet tisíc korun si také zahraje roli zdravotní sestry v seriálu TV Prima Modrý kód.

Do soutěže se letos přihlásilo celkem 513 zdravotních sester a bratrů z nemocnic po celé České republice. Z nich bylo poté vybráno dvanáct finalistů - deset sester a dva zdravotní bratři, kteří se v průběhu finálového večera představili v různých disciplínách. „Je to společenská akce, která chce ukázat lidem, že i zdravotní sestřičky jsou soutěživé, společenské a mají rády legraci a zábavu, i když mají velmi náročnou a obětavou práci,“ uvedl autor projektu a spolupořadatel akce David Novotný.

Sádrový model nové skulptury.
Strom života požehná brněnský biskup Vojtěch Cikrle

Večer moderoval Mirek Šimůnek a Daniela Šinkorová. „V porotě zasedli Eva Burešová, Zuzana Bubílková, Jan Přeučil, Eva Hrušková, Bára Fišerová, Pavel Trávníček, ale také ředitelka novoměstské nemocnice Věra Palečková a další porotci. Během večera vystoupil Josef Vágner, Ivana Jirešová, Petra Černocká, Hanka Křížková, Felix Slováček ml., Michaela Nosková a jiní. Představili se i vítězové a finalisté soutěže mužské krásy Muž roku 2018,“ doplnila mluvčí novoměstské nemocnice Tamara Pecková.

Batist Nej sestřička 2018:
1. Ivana Lelkesová, 50 let, Nemocnice Nové Město na Moravě, porodní asistentka na porodním sále
2. Simona Rýdlová, 35 let, Oblastní Nemocnice Náchod, všeobecná sestra, endoskopické centrum
3. Michal Svoboda, 30 let, Nemocnice Na Bulovce, všeobecný bratr na interní JIP

Nej sestřička Sympatie 2018:
• Eva Drahorádová, 38 let, Oblastní nemocnice Kladno, staniční sestra na chirurgickém oddělení intenzivní péče

Nová část obchvatu naváže na přeložku silnice I/19.
Pokračování obchvatu Žďáru uleví křižovatce u Enpeky