„V průběhu uplynulých čtyřiadvaceti hodin přijali policisté integrovaného operačního střediska celkem 103 nejrůznějších oznámení. Celkem jednatřicet oznámení přijali od půlnoci do půl šesté hodiny ranní,“ oznámila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté vyjížděli k deseti dopravním nehodám. Pět oznámení se týkalo menších požárů od zábavní pyrotechniky. „Poškozena byla fasáda v Telči, ve dvou případech byla poškozena zaparkovaná vozidla, a ve dvou případech zahořely stromy nebo keře, a to v Humpolci a v Želetavě. V jedenácti případech museli policisté na různých místech našeho kraje řešit fyzická napadení mezi lidmi,“ vypočítala mluvčí.

Vítězové předvedli demonstrační metodu výroby elektřiny za pomoci liščího ocasu.
Studenti z třebíčské průmyslovky vybojovali zlato v energetické soutěži

Na Pelhřimovsku záchranáři dvakrát odváželi nezletilé s intoxikací alkoholem. „Jednalo se o patnáctiletého chlapce, u něhož dechová zkouška vykázala 1,83 promile alkoholu. Sedmnáctiletá dívka nebyla kvůli podnapilosti schopna provedení dechové zkoušky,“ sdělila mluvčí. Policisté teď zjišťují, kdo mladistvým alkohol poskytl.

Hlavními tématy volání na linku 158 taky byly různé události související s oslavami konce roku, v nočních hodinách se začaly zvyšovat počty volání, která se týkala fyzických napadení a opileckých rvaček, a to na území celého kraje. Od nočních hodin se také zvýšil počet telefonátů, které měli na svědomí opilci.

„Pro službu konající policisty na integrovaném operačním středisku bývá silvestrovská služba vždy mimořádně náročná, neboť většina volajících jsou osoby pod vlivem alkoholu, které často používají vulgární výrazy, policisty také často urážejí a velice obtížně dokážou formulovat důvodu svého volání. Přesto musí policisté dokázat rychle vyhodnotit závažnost oznámení a zareagovat tak, aby nedošlo v případě ohrožení zdraví nebo životů lidí k prodlení,“ uzavřela mluvčí.

Lesy na Vysočině postupně mizí.
Rok 2019 na Vysočině: Kůrovec, Zeman i kolony na D1