„V první fázi jsme označili objízdné trasy a přeprogramovali světelnou signalizaci. U některých směrů jsme prodloužili intervaly, protože jedno rameno křižovatky bude v době uzavírky mimo provoz," přiblížil průběh přípravy dopravních opatření Martin Stehno z odboru dopravy havlíčkobrodské radnice.

Podle firmy, která prováděla dopravní značení uzavírky, bude možné najít všechny potřebné informace o objízdných trasách na celorepublikovém portálu www.dopravniinfo.cz.

„Národní dopravní integrační centrum zabezpečí zanesení uzavírky do navigačních systémů a řidiči budou na uzavírku upozorňováni také prostřednictvím zelené vlny v dopravních zpravodajstvích," sdělil Richard Peška z firmy, která dělala dopravní značení.

Provoz ve městě monitoruje v těchto dnech i policie.

„Zaměříme se na centrum města a objízdné trasy. Budeme kontrolovat i zákazy vjezdu nákladních automobilů," upřesnil vedoucí hav-líčkobrodského dopravního inspektorátu David Hospodka.

Rekonstrukce silničního mostu se dotkla nejen automobilů, ale i chodců.

„Důrazně žádáme chodce, aby nevstupovali na staveniště, kde může dojít k úrazu. Směrem do centra města z Humpolecké ulice je možné se dostat jen obchůznými trasami," upozornil Stehno.

Podle mluvčí havlíčkobrodské radnice Aleny Doležalové se během prvních dnů uzavírky ve městě netvořily žádné výraznější kolony. Rekonstrukce potrvá až do konce září.