Pracovníkům pelhřimovských technických služeb nepřidělal orkán Sabina žádnou práci. „Máme za sebou první kontrolu města. Zatím jsme žádné škody na veřejné zeleni nebo na elektrickém napětí nezaznamenali. Nemuseli jsme odstraňovat žádný strom spadlý na silnici, nemáme hlášené stromy spadlé na veřejných prostranstvích. Pouze jsme dostali informaci o stromu spadlém na jednom soukromém pozemku,“ informoval o situaci ve městě krátce po jedenácté hodině Jaroslav Záběhlík z Technických služeb města Pelhřimova.

Strom spadl na auto

Hasiči měli nejvíc výjezdů na Pelhřimovsku mezi devátou a desátou hodinou. „V areálu pelhřimovské nemocnice padl strom na zaparkovaný osobní vůz, v Novém Rychnově strhl vítr sloup elektrického vedení,“ poukázala na některé nejzávažnější události mluvčí Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Petra Musilová.

V Rohozné uvolnil vítr střešní krytinu na rodinném domě.
VIDEO: Kalamitní stav. Na Vysočině je bez elektřiny deset tisíc domácností

V Novém Rychnově pak pracovníci Krajské správy a údržby silnic Vysočiny (KSÚSV) kvůli spadlým drátům uzavírali kolem půl jedenácté silnici z městyse směrem na Rohoznou. „Zatím nemám zprávu, že by uzavírka skončila,“ informoval před půl dvanáctou Roman Šabart z dispečinku zimní údržby vysočinských cestářů. Pracovníci KSÚSV měli práci ještě ve čtvrt na deset ráno v Nové Říši na Jihlavsku.

Na Pelhřimovsku zaměstnaly v pondělí 10. února hasiče nejdříve tři stromy spadlé na vozovku na Lukavecku a Košeticku. První výjezd byl ovšem v Horní Cerekvi, tam zasahovali místní dobrovolní hasiči kvůli stromům na komunikaci krátce po čtvrt na sedm.