Ubylo i všech sledovaných akutních respiračních onemocnění, po poklesu nemocnosti o jedenáct procent je aktuálně v regionu 723 akutních respiračních onemocnění na sto tisíc obyvatel. „Nemocnost zaznamenala pokles ve všech regionech, v rámci celé České republiky je v současnosti po sedmiprocentním poklesu nemocnosti 859 akutních respiračních onemocnění na sto tisíc obyvatel,“ doplnila informace ředitelka protiepidemického odboru na Krajské hygienické stanici Kraje Vysočina Alena Dvořáková.

Celkem bylo letos od pátého do třináctého kalendářního týdne evidováno na Vysočině 38 závažných případů chřipkového onemocnění, osm pacientů v této souvislosti zemřelo. V sezoně 2017/2018 zemřelo v regionu na chřipku jedenáct lidí, v sezoně 2016/2017 to bylo třináct lidí.

V letošním roce chřipková epidemie na Vysočině dosáhla vrcholu v šestém kalendářním týdnu, kdy bylo v kraji 1732 akutních respiračních onemocnění na sto tisíc obyvatel. Ve stejném týdnu letos vrcholila i celorepubliková epidemie, a to při 1757 nemocných.

Pelhřimovská nemocnice má k dispozici nový přístroj.
Pacienti už nemusí do Jihlavy. Pelhřimovská nemocnice nově změří plicní funkce