Konkrétní témata a aktivity nechávají organizátoři z havlíčkobrodského Senior Pointu jako překvapení. Slibují celodenní programy zaměřené na turistiku, relax nebo tvořivé činnosti. „Součástí bude také celotáborová hra. Seniory rozdělíme do týmů a v nich budou v průběhu celých pěti táborových dnů sbírat body. Nakonec oceníme nejúspěšnější,“ přiblížila organizátorka Ilona Loužecká.

Opékání špekáčků i karneval


Letošní tábor se nesl ve stylu pořadu Pevnost Boyard. Senioři si mohli vybrat, co chtějí při pobytu dělat. „Někteří rádi chodili na výlety, jiní naopak raději více zůstávali na přednášky na hotelu,“ popsala Loužecká. Příští rok se organizátoři chystají pořádat více aktivit v terénu a omezit množství přednášek. Vyžití nabízí také hotelový bazén nebo minigolf.

Ilustrační foto
Také na Jihlavsku Dobrý anděl pomáhá rodinám v nouzi

Součástí tábora jsou bohaté večerní programy. „Děláme večery s kytarou nebo s harmonikou, populární je i diskotéka pro seniory a karneval,“ uvedla organizátorka. „Pokud bude dobré počasí, těším se, že si venku opečeme špekáčky jako na pravém táboře,“ dodala.


Od dětí k seniorům


Ilona Loužecká má bohaté zkušenosti s pořádáním dětských táborů. „Jednou mě napadlo, že bychom mohli uspořádat takový tábor i pro seniory. Původně měl být se stejným táborovým režimem. To však nakonec nebylo možné, protože se nám přihlásili i pětaosmdesátníci, proto jsme program přizpůsobili,“ popsala.

Zkušenosti se seniory si pochvaluje. „U některých aktivit jsou senioři mnohem více nadšení, než by byly děti. Navíc se u nás nemusí stydět vyzkoušet si věci, o kterých by se možná svým vnoučatům báli říct, například lukostřelbu,“ myslí si Loužecká. Výběr aktivit, kterých se zúčastní, vždy provádí sám senior.

Důchodci mají možnost jet v létě na pětidenní tábor již potřetí. „Letos se zúčastnilo padesát seniorů z celé Vysočiny. Kapacitu pro příští rok necháváme stejnou, kdybychom ji navýšili, podepsalo by se to na kvalitě. Přijet by měli především lidé, kteří mají rádi společnost a jsou zapálení pro aktivity,“ řekla Loužecká. „Na příští rok už teď zůstává jen pár volných míst,“ potěšil ji zájem.

Policie ČR. Ilustrační foto.
Sprejer o víkendu způsobil škodu osmnáct tisíc