Koncert Tomáš Klus Symphonic v zámeckém parku ve Valči byl v pořadí již třetím koncertem 20. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského 2018 v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Na vystoupení v zámeckém parku ve Valči doprovázelo protagonistu jeho uskupení Cílová skupina ve složení kytarista Jiří Kučerovský, Petr Škoda (bicí) a skladatel a baskytarista, autor symfonických aranží Jan Lstibůrek a Moravská filharmonie Olomouc pod vedením dirigenta Jana Kučery.

Na věži v Moravských Budějovicích už visí poutač na Hudečkův hudební festival.
Pány kluky i staré časy konce monarchie připomene Hudečkův festival

Středeční večerní koncert trval hodinu a čtvrt. Skladby v aranžích pro filharmonii při něm pozbyly drive, který mají na běžných Klusových vystoupeních a na deskách. Namísto něho se prosadila aranžérská hravost a svoboda Jana Lstibůrka. Písně o lásce byly v rovnováze se sociálně či ekologicky apelativními nebo protiválečnými.

Z pódia zazněly hity jako Markétce, Psáno u zpráv, Dopis, Trigorin, Procit, Navěky, Vločka, Noe, Poprvé, JdeVoZem, Anat a dal. Snad nejvýrazněji se interpretovy pocity a názory ukázaly v přídavkové písni Mantra.

Jana Bečková