„Připravili jsme bohatý program. Příchozí se třeba mohou těšit na výstavu historických i moderních traktorů, na kování koní i tanec s koňmi, na práci s povříslovačem a další ukázky řemesel, také na vystoupení folklorního souboru Borověnka či kapely Jásalka,“ přiblížila část programu Jana Trávníčková z obchodního oddělení centra Eden. Na uvítanou dostane každý příchozí dožínkový koláček.

Kluci si to v Březejci dokonale užívali.
Je stejný jako jeho vrstevníci, jen je na vozíku, říká Adamův tatínek

V seminárním sále zájemci od 16.30 hodin vyslechnou přednášku o rodu Mittrowských a jejich vazbách na bystřický region.

Po období práce je čas na oslavu a dobré jídlo, proto se bez něj neobejde ani dožínková oslava v Edenu. „Bude připravené speciální dožínkové menu a sládek místního minipivovaru pro tuto příležitost uvaří i várku ovesného piva,“ doplnila Trávníčková.

Děti budou moci dovádět ve slámovém bludišti, jezdit na poníkovi, hrát šifrovací hru, tvořit v dílničkách nebo lovit ryby v rybníčku v horácké vesnici. Úlovky jim kuchař na místě ugriluje.

Po celý den se v Edenu bude konat i soutěž o nejchutnější chléb – kde jinde než ve mlýně. Zúčastnit se bude moci každý, kdo přinese vlastnoručně upečený bochník chleba. Pekařka bude také postup výroby chleba předvádět, a kdo bude chtít, odnese si s sebou domů kvásek.

Vstupné na sobotní dožínky v Edenu stojí 100, snížené pak 70 korun. Od 16.30 hodin se vstupné nevybírá.

Ilustrační foto.
Traktory zarachotí v Herálci