„Ohlasy jsou pozitivní, místní sem chodí rádi a podílejí se i na organizaci. Zapojila se zdejší základní a mateřská škola, hasiči, obec a mnoho dalších dobrovolníků,“ uvedl Stanislav Jozífek z polničské kulturní komise.

Zdroj: Deník / Jana Nedělková

Zpívání koled za doprovodu kytary a dalších hudebních nástrojů bylo doplněno rovněž jarmarkem, kde mohli zájemci již od pěti hodin zakoupit rukodělné výtvory žáků i jejich rodičů.

„Na odbyt jdou třeba šperky nebo dřevěné svícny, které vyráběly děti z naší třídy,“ nechal se slyšet dvanáctiletý prodejce Zdeněk.

Před kostelem svatého Ondřeje ve Vojnově Městci zpívalo ve středu 13. prosince koledy na sto padesát dětí a dospělých. První tón udával starosta Karel Malivánek.
Ve Vojnově Městci se zpívaly koledy v záři prskavek

K dispozici bylo rovněž občerstvení – mimo jiné teplý čaj, káva, punč nebo domácí koláče.

„Přijela jsem ze Žďáru, kde se letos zpívání koled podle mých informací nekoná, na pozvání známých. Je tu moc příjemná atmosféra, po dobu jarmarku hrály koledy, také výzdoba školy je sváteční a moc hezká. Příští rok sem ráda přijedu s rodinou opět, i když nejsme místní,“ vyznala se Miroslava Šmídková ze Žďáru nad Sázavou.