V Šašovicích se vyrábějí díly vstřikovacích lisů na vstřikování plastů. V současné době areál firmy tvoří budova s výrobou přesných rámů forem na vstřikování a distribuční centrum. Otevřením nové už třetí haly dojde k rozšíření výroby.

V nové výrobní hale o rozměru 4400 plošných metrů stojí nové stroje a technologie v celkové investici za více než 135 milionů korun. Část strojů se bude přesouvat z pobočky v Německu. S novou výrobní halou vzniklo padesát nových pracovních míst, které se postupně obsazují.

„Ve třísměnném provozu najdou uplatnění především frézaři a obráběči. Naše zaměstnance nejprve zaškolujeme, to trvá několik měsíců podle charakteru pozice. Pracujeme s poměrně unikátními technologiemi a to vyžaduje své postupy. Rámy forem pro vstřikolisy vznikají z velkých nerezových desek, vyžadují proces obrábění, frézování až po jemné broušení a leštění,“ popsal generální ředitel šašovického Milacronu Stanislav Veselý.

Firma zaměstnává lidi z regionu a nejbližšího okolí, nikoli agenturní zaměstnance. Zaškolení na specializovanou práci trvá poměrně dlouho, proto si zkušené pracovníky chce firma držet. „Nejsme montovna. Venkov se obvykle vylidňuje, protože lidé dojíždějí za prací jinam. Tady k tomu není důvod, práce tu je a bude,“ dodal Stanislav Veselý.

Výstava vystřihovánek z časopisu ABC v třebíčském Alternátoru.
Na výstavě vystřihovánek z časopisu ABC je i papírový fotoaparát

Základní platy obráběčů se pohybují od 20 do 30 tisíc korun. „K tomu máme sérii příplatků o produktivity až po nadstandardně placené víkendy a svátky. Nabízíme i sérii benefitů,“ zmínil personální ředitel Ladislav Běhal.

Milacron před dvěma lety vstoupil do české firmy Tirad v Šašovicích. Firma má v České republice dva výrobní závody, v Poličce a v Šašovicích. V současné době zaměstnává šašovický Milacron 230 lidí, plánovaný cíl je zatím 250 zaměstnanců. V Šašovicích navázala americká firma na české know how, převzala zaměstnance a dále usiluje o růst a rozvoj. K Milacronu patří ještě zákaznické centrum ve Vsetíně. Tam se zaměřují na servis a prodej náhradních dílů do strojů, které vyrábějí plastové výrobky.

Veřejnost si může novou halu v Šašovicích prohlédnout v neděli 28. května od 10 do 16 hodin kdy je připravený Den otevřených dveří spojený se zábavným programem pro celou rodinu.