Vystavovatelé připravili pro zájemce různé druhy medu a dalších potravin, které se z něj vyrábí. Budou tak moct ochutnat například i medovinu nebo medové pivo. Pro včelaře bude připravena široká nabídka pomůcek a přednášky jejich zkušenějších kolegů, kteří budou připraveni zodpovídat dotazy.

„Návštěvníci budou mít možnost pozorovat včelstvo prostřednictvím proskleného úlu," informoval místopředseda svazu Jiří Zavřel. Budou se také moci blíže seznámit i s fyziognomií včely. „Zájemci si budou moct prohlédnout včelu pod mikroskopem," podotkl Zavřel. Součástí programu bude také panelová expozice. „Členové včelařského kroužku z Bobrové si připravili interaktivní pohádku, která bude ke zhlédnutí," řekl Zavřel.

Na výstavě mimo jiné dokážou i to, že med se nemusí používat pouze k jídlu. Návštěvníci tak budou moct zakoupit například kosmetiku, ve které je obsažený. Získají možnost se o včelách sami teoreticky vzdělávat s pomocí literatury nebo DVD. Přímo na výstavě také bude příležitost ke zhlédnutí naučných filmů. Seznámit se budou moct také s dějinami včelařství. „Vystaven bude například historický úl, medomet a zachované včelařské pomůcky," dodal Zavřel.

Akci se přizpůsobí i restaurace K club v novoměstském kulturním domě. Po dobu jejího konání tam budou točit medové pivo a nabízet menu složené z pokrmů obsahujících med.

Včelařský spolek byl v Novém Městě založen už 13. prosince 1900. Dnes sdružuje včelaře z celého regionu a jeho členové se také podílejí na organizování různých kulturních akcí.