„Všechny nominované ženy jsou nositelkami jedinečných příběhů. Každý den dokazují, že zvládnou mnoho náročných úkolů i výzev a zároveň jsou velkou inspirací pro ostatní. Za vše, co s neutuchající energií a nadšením dělají pro náš kraj a jeho obyvatele, jim patří upřímné poděkování i můj obdiv,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Vítězka ceny Žena regionu Barbora Hadrous věnovala celý dosavadní život nezištné práci pro druhé. Dříve jako zdravotní sestra dětského kardiocentra v Motole, následně jako vrchní sestra Domácí zdravotní péče a nyní nově i jako vedoucí Domácí hospicové péče při Oblastní charitě Žďár nad Sázavou. Díky svému profesionálnímu a velmi srdečnému přístupu k péči o pacienty se stala velmi oblíbenou zdravotní sestrou a kolegyní. Je také nepostradatelným článkem při koordinaci a rozvoji hospicové a zdravotní péče ve žďárském regionu.

Ilustrační foto.
Jihlavská radnice chce otevřít starý sjezd u Pávova

Slavnostní předání ceny Žena regionu se uskutečnilo koncem září v sídle Kraje Vysočina. Ocenění Barboře Hadrous předali za přítomnosti zástupců partnerů soutěže hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, náměstek hejtmana Pavel Franěk a zakladatelka projektu Denisa Kalivodová.

Vítězka nyní postupuje do národního kola. Prvenství z republikových finalistek si odnese ta, která v hlasování obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 12. října 2020 v Senátu Parlamentu ČR.