Výjimkou není ani kluziště v Havlíčkově Brodě, kde je led přístupný už od pondělí 13. srpna například mladým hokejistům.

Na zimním stadionu ve Žďáře nad Sázavou trénuje mládež také už od pondělí 13. srpna. První veřejné bruslení se chystá na sobotu 18. srpna od 10 do 11.30 hodin.

Zatímco humpolecká sezona začne až v sobotu 18. srpna, brány pelhřimovského kluziště se otevřely už včera ve čtvrtek 16. srpna.„Momentálně připravujeme ledovou plochu pro mnohá soustředění, která jsou nasmlouvaná dlouho dopředu. Veřejných bruslení moc nebude, ale provoz kluziště je od osmé hodiny ranní až do osmé hodiny večerní. Uvidíme, jakou budeme mít návštěvnost tento rok,“ prozradil vedoucí humpoleckého sportoviště Jiří Hynek.

Humpolecký zimní stadion nabízí také bruslení rodičům s dětmi, to se bude konat od 6. září každý čtvrtek. Děti mají vstup na kluziště zdarma, rodiče zaplatí pouhých třicet korun. Zabruslit si mohou i senioři. Pro ně je dokonce vyhrazený čas. Od 25. září mohou navštěvovat led pravidelně mimo jiné od 10 do 11 hodin.

Nemocnice v Pelhřimově.
Nemocnice přešla na nové transfuzní přípravky

Zimní stadion v Pelhřimově už také brzy zahájí svou bruslařskou sezonu. V pondělí 13. srpna i den poté nanášeli na stadionu led již od brzkých ranních hodin. První veřejné bruslení začalo včera ve čtvrtek 16. srpna.

Provozovatelé zimního stadionu v Pelhřimově letos přišli s novinkou, kterou návštěvníci jistě uvítají. „Největší novinkou tohoto roku je rezervační systém stadionu na webových stránkách technických služeb. Každý se může podívat, kdy je led obsazen a kdy je naopak volno,“ pochvaloval si Jiří Rozkošný z pelhřimovského zimního stadionu.

Dodal také, že před novou sezonou navíc na stadionu proběhly běžné úpravy. „Návštěvníci se mohou těšit také na nové podlahy a zrekonstruované sociální zařízení,“ doplnil Rozkošný.

Brusle si sice musejí bruslaři přinést vlastní, na obou stadionech v Humpolci i v Pelhřimově, ale nabízejí zájemcům možnost nechat si je nabrousit v době veřejného bruslení.

Sucho. Ilustrační snímek.
Zemědělce na Vysočině trápí dlouhodobé sucho. Už nyní sčítají ztráty