Obviněný přijel minulý týden ve večerních hodinách vozem Škoda Octavia do ulice U Obůrky v Třebíči. Když jej policisté zastavili, byl ve voze s dalším mužem, který od něj kupoval pervitin. „Zadrženého převezli na oddělení služby kriminální policie a vyšetřování do Jihlavy, kde byl umístěn do policejní cely. Kriminalisté provedli prohlídku vozidla a zajistili pervitin, krystalická látka bude dále podrobena odbornému zkoumání,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Táborska. „Byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl nadporučík Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestán. V předchozí době se zdržoval na Jihlavsku, žil na Telčsku a sám je uživatelem drog.

Muž byl obviněn z toho, že získával na různých místech České republiky pervitin a ten poté dále distribuoval. „Pervitin dovážel na Jihlavsko a prodával ho zejména v Jihlavě, Telči, Třešti a dále i jiných místech v okolí měst,“ upřesnil komisař oddělení obecné kriminality poručík Radim Novák s tím, že drogy muž nakupoval například v Pardubicích, v Praze nebo Třebíči, kam pro ně jezdil vozem.

Většinou obviněný muž pervitin prodával, někdy ho poskytl zdarma nebo za protislužbu, jako třeba opravu vozidla.

„Na obviněného šestačtyřicetiletého muže byl podán návrh na vzetí do vazby. Za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal komisař Novák.