"Kriminalisté provedli prohlídku rodinného domu a vozidla, zajistili předměty určené k výrobě drog, kdy se jednalo o kompletní varnu pervitinu, a přibližně 200 gramů efedrinu," sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová. Ze zajištěného efedrinu by bylo možné získat přibližně 130 gramů pervitinu.



Pětačtyřicetiletý muž je opakovaně soudně trestaný recidivista. Nyní je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, spáchaného ve značném rozsahu. Po dopadení byl vzat do vazby. Podle zjištění policistů je totiž velmi pravděpodobné, že by na svobodě dál pokračoval ve výrobě drog. Hrozí mu, že za mřížemi skončí až na deset let.

"Devětadvacetiletá žena je obviněna mimo jiné z toho, že vyrobený pervitin od muže nakupovala a dále ho distribuovala, zejména v Jihlavě a okolí města. Dalším osobám drogu prodala v desítkách případů. Někdy žena pervitin poskytla svým známým bezplatně k okamžitému užití," doplnila další informace Kroutilová. Dealerka je stíhaná na svobodě, za trestnou činnost jí hrozí až pět let vězení.

Svatomartinský průvod od brány Matky Boží v Jihlavě.
Svatý Martin přivezl do Jihlavy první sníh

"Opatřil si předměty a chemikálie určené k výrobě pervitinu, léky měl dovezené z Polska. Pervitin byl určený k další distribuci. Obviněný muž vyrobil stovky gramů drogy. Svoji poslední dávku, kterou se chystal „uvařit“ minulý týden se mu již díky zákroku policistů dokončit nepodařilo," přiblížila okolnosti případu Kroutilová.

Tradiční šestnáctá myslivecká Svatohubertská mše se konala v neděli v novoříšském kostele.
Myslivci připomněli, že nejsou jen lovci