Politik si požádal o vrácení řidičského průkazu ve čtvrtek. Tentýž den mohl sednout za volant. „Pan Joukl využil svého práva a ve čtvrtek si podal žádost o vrácení řidičského oprávnění po vypršení poloviny trestu. Žádosti jsme ještě tentýž den vyhověli, protože jde jinak o vzorného řidiče bez záznamu v evidenční kartě řidiče," vysvětlil rozhodnutí přestupkové komise Robert Dvořák z havlíčkobrodského odboru dopravy.

Standardní je dle sdělení úřadu také to, že Libor Joukl dostal zpátky řidičský průkaz ještě v den, kdy si o něj požádal. „Je to běžný postup. Žádost buď schválíme, nebo ne," podotkl Robert Dvořák.

Joukl v pátek znovu zopakoval, že se mu zdá postih za jízdu bez jedné registrační značky příliš přísný. Hrozí za něj rok zákazu řízení a pokuta až deset tisíc korun. „Je to na úrovní nehody s lehkým zraněním, ale už dopředu jsem avizoval, že přijmu jakýkoli trest, což jsem také udělal. Proti půlročnímu zákazu řízení a pokutě jsem se proto neodvolal," řekl v pátek Deníku Joukl.

Tři měsíce bez řidičského oprávnění pro něj nebyly podle jeho slov nijak traumatizující. „Měl jsem štěstí v neštěstí, protože od nás (Přibyslav) do Jihlavy jezdí více kolegů, takže jsem pouze na tři měsíce předal klíče od svého auta kolegovi a ve čtvrtek mi je zase vrátil," vylíčil Libor Joukl. Poprvé náměstek řídil opět v pátek.

Na pracovní cesty politik využíval služební auto i s řidičem. „Na to mám nárok," podotkl Joukl. Podle ředitele krajského úřadu Zdeňka Kadlece náměstek služebních jízd nijak nezneužíval a vše bylo v souladu se zákonem. „Podle mne bylo všechno v pořádku. Je ale pravda, že kapacitně užívání služebního auta bylo trochu znát," poznamenal Zdeněk Kadlec.

Libor Joukl přišel o řidičský průkaz ve správním řízení 23. února poté, co havlíčkobrodský odbor dopravy musel posoudit spis, který dostali od policie. Joukl byl přistižen při jízdě bez přední registrační značky. Na autě mu chyběla několik dní. Politik to vysvětloval tím, že mu do cesty mezi Polnou a Přibyslaví vběhla srna a po střetu s ní 
o značku pravděpodobně přišel. Všiml si toho až druhý den, když ho na to upozornili kolegové. Joukl pak přiznal, že vědomě jezdil bez značky, ale nevěděl, že je to přestupek.